Skip to main content

Προβάδισμα για την Ίντερ, όλα ανοιχτά για Ντόρτμουντ και Αϊντχόφεν

REUTERS/Claudia Greco

Οι «Νερατζούρι» του Ιντσάγκι θα υπερασπιστούν στη Μαδρίτη απέναντι στην Ατλέτικο το 1-0 του Μιλάνου, ενώ Ολλανδοί και Γερμανοί έχουν εκκρεμότητες μετά το 1-1

Η φάση των «16» στο Champions League συνεχίστηκε τη νύχτα της Τρίτης (20/2) με τις πρώτες αναμετρήσεις ανάμεσα στην Ίντερ με την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0) και την Αϊντχόφεν με την Μπορούσια Ντόρτμουντ (1-1).

Οι Ιταλοί υποδέχθηκαν το ισπανικό συγκρότημα στο στάδιο Meazza, σε μια μάχη τακτικής ανάμεσα σε δύο χαρισματικούς προπονητές, φίλους και πρώην συμπαίκτες, τον Ντιέγκο Σιμεόνε και τον Σιμόνε Ιντσάγκι.

Η συνάντηση ξεκίνησε με μεγάλη ένταση και την Ίντερ να έχει σημαντικές περιόδους κατοχής ασκώντας μεγάλη πίεση για να καλύψει καλά τον αγωνιστικό χώρο και να μπλοκάρει τις προσπάθειες των «Ροχιμπλάνκος».

Παρά την κυριαρχία των Μιλανέζωνς, ωστόσο, ήταν οι Μαδριλένοι που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Λίνο να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζόμερ στο 12΄.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, οι Ιταλοί έχασαν λόγω τραυματισμού τον Τουράμ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον  Αρναούτοβιτς που έμελλε να αποδειχθεί κομβικός, αναστατώνοντας την άμυνα της Ατλέτικο.

Στο 49΄ ο Αυστριακός στράικερ πλάσαρε πάνω από το δοκάρι, στο 63΄ αστόχησε μόνος απέναντι στον Όμπλακ αλλά στο τέλος η Ίντερ κατάφερε τελικά να βρει δίχτυα.

Ήταν στο 79΄ όταν εκμεταλλευόμενος λάθος του Μαντάβα ο  Μαρτίνες σούταρε, ο Όμπλακ απέκρουσε ασταθώς και ο Αρναούτοβιτς που ακολούθησε τη φάση άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ και ταυτόχρονα διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη, στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου Cívitas Metropolitano, στις 13 Μαρτίου.

Στο Philips Stadion η Αϊντχόφεν ξεκίνησε δυνατά απέναντι σε μια «διακριτική» Ντόρτμουντ, η οποία χτύπησε όταν κόπασε η αρχική επιθετικότητα των Ολλανδών.

Στο 24ο λεπτό ο Σάμπιτσερ σέρβιρε στον Μάλεν στο ύψος της περιοχής κι εκείνος ξεπέρασε τους πάντες και νίκησε τον Μπενίτες για το 0-1 των Βεστφαλών.

Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε το τέρμα του καθώς έπαιζε στην ολλανδική ομάδα από το 2017 έως το 2021, ενώ σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες σε παιχνίδι του Champions League.

Τελικά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο τελικό 1-1 με πέναλτι του Ντε Γιονγκ στο 56΄, με τον βετεράνο στράικερ να διανύει εκπληκτική σεζόν και να πλησιάζει το ορόσημο των 30 γκολ.

Η ρεβάνς και σε αυτή τη σειρά θα πραγματοποιηθεί επίσης στις 13 Μαρτίου.