Skip to main content

Μεντιλίμπαρ: Δεν ξέρω τι γινόταν πριν, ξέρω τι θέλω να εφαρμόσω

Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού εστίασε στην πίεση που άσκησε η ομάδα του ως το κλειδί της μεγάλης νίκης στην Τούμπα

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής για να παρασυρθεί από το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε στις τάξεις της ομάδας του μετά το θριαμβευτικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Βάσκος τεχνικός εμφανίστηκε προσγειωμένος στις πρώτες δηλώσεις του μετά το ντέρμπι, στο flash interview που ακολούθησε τον αγώνα.

«Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Βάλαμε πρώτοι γκολ κι αναγκάστηκαν να βγουν. Εμείς πιέζαμε ψηλά, αυτοί ρίσκαραν. Βγήκαμε στην κόντρα και βρήκαμε δύο γκολ. Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε με την πίεση που είχαμε», υπογράμμισε.

«Δεν ξέρω τι συνέβαινε στον Ολυμπιακό πριν έρθω, έχω ιδέα τι θέλω να εφαρμόσω αυτήν τη στιγμή. Θέλω να παίζουμε επιθετικά και να πατάμε στο γήπεδο του αντιπάλου σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ακόμα κι αν είσαι στο γήπεδο του αντιπάλου, πρέπει να αμύνεσαι αποτελεσματικά. Αν το κάνεις, τότε έχεις αποτελέσματα όπως αυτό που είδαμε απόψε», συνέχισε ο Μεντιλίμπαρ.

«Το να παίζεις κάθε τρεις μέρες είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων, όσοι παίζουν στην Ευρώπη ξέρουν. Σίγουρα είναι κουραστικό, οι παίκτες τελειώνουν δυνατά και είναι πολύ κουρασμένοι σε κάθε παιχνίδι, αλλά έτσι είναι η κατάσταση και θα την αποδεχθούμε».

Όσο για το τι είπε στους παίκτες του μετά το τέλος του παιχνιδιού; «Μόνο συγχαρητήρια. Όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι, τίποτε άλλο».