Skip to main content

Η RedBird αγόρασε την εταιρεία παραγωγής All3Media για 1,4 δισ.

Νέα επένδυση στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης για το fund με επικεφαλής τον Καρντινάλε και την IMI, την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Μάντσεστερ Σίτι του σεΐχη των Εμιράτων Μανσούρ

Η RedBird συνεχίζει να επενδύει στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης. Το ταμείο με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη της Μίλαν, Τζέρι Καρντινάλε, εξαγόρασε την All3Media, την εταιρεία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών με έδρα το Λονδίνο, δημιουργό της σειράς Fleabag και του ριάλιτι Squid Game: The Challenge.

Η εξαγορά έγινε, έναντι ποσού περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω του RedBird IMI, του επενδυτικού ομίλου που δημιουργήθηκε μαζί με την Emirates International Media Investments, η οποία ελέγχεται από τον σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχιάν, αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στην οποία ανήκει η Μάντσεστερ Σίτι και διαχειρίζεται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του CNN, Τζεφ Ζούκερ.

Από τη δημιουργία της ως κοινοπραξία πριν από ένα χρόνο, η RedBird IMI έχει συνάψει πέντε συμφωνίες μαζί με την προαναφερόμενη: την εταιρεία παραγωγής περιεχομένου με σενάριο Media Res, την εταιρεία παραγωγής περιεχομένου χωρίς σενάριο EverWonder Studios, την εταιρεία Hidden Pigeon Company που ειδικεύεται στην παιδική ψυχαγωγία και την ιστοσελίδα Front Office Sports.

«Η All3Media είναι μία από τις σπουδαίες εταιρείες περιεχομένου στον κόσμο και αυτό μας δίνει μια απίστευτη πλατφόρμα για να συνεχίσουμε να διευρύνουμε το διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιό μας», είπε ο Ζούκερ. «Η ζήτηση για νέα προγράμματα και τις υπάρχουσες συνεχείς σειρές, τόσο σε σενάριο όσο και χωρίς σενάριο, κάνει το All3 έναν τέλειο συνεργάτη για εμάς».

Το fund RedBird IMI κέρδισε αρκετούς πλειοδότες για το All3Media, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών τηλεοπτικών παραγωγών Banijay, Sony και The North Road Company, ενός στούντιο που διευθύνεται από τον πρώην επικεφαλής του Fox Group, Πίτερ Τσέρνιν.

Επίσης, είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση για τις εταιρείες που πούλησαν την All3Media, δηλαδή τη Warner Bros και τη Liberty, που είχαν αποκτήσει την All3Media το 2014 για 550 εκατομμύρια λίρες.

Από την πλευρά του ο Καρντινάλε, ιδρυτής και διαχειριστής συνεργάτης της RedBird Capital Partners, δήλωσε: «Η απόκτηση του All3 είναι μια επέκταση της επενδυτικής μας διατριβής γύρω από τους δημιουργούς περιεχομένου παγκοσμίως και τους ιδιοκτήτες πνευματικής ιδιοκτησίας».

naftemporiki.gr