Skip to main content

Ο Κλοπ «έδειξε» τον διάδοχό του

Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει εντυπωσιάσει τον τεχνικό της Λίβερπουλ και δεν δίστασε να το καταθέσει ευθέως

Η ανακοινωθείσα αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ από τη Λίβερπουλ στο τέλος της εφετινής περιόδου δημιούργησε σάλο στις τάξεις του συλλόγου, μιας και ο Γερμανός έχει συνεισφέρει πολλά στο σύλλογο τα τελευταία εννέα χρόνια.

Όταν όμως πέρασε η ώρα της συγκίνησης επανήλθαν οι φήμες για την εύρεση του διαδόχου του. Και το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους υπάρχει ένας που ξεχωρίζει λίγο περισσότερο και που αυτή τη στιγμή προπονεί στη Γερμανία.

Ο Τσάμπι Αλόνσο, πρωτοπόρος στην Bundesliga με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, έλαβε πρόσφατα επαίνους από τον Γερμανό τεχνικό.

«Ο Τσάμπι κάνει απίστευτη δουλειά, το λέω ανεξάρτητα από τις φήμες. Αν με ρωτούσες πριν από οκτώ εβδομάδες, θα σου έλεγα: “Θεέ μου!”», είπε ο Κλοπ, δηλώνοντας πόσο έχει εντυπωσιαστεί.

Έχοντας φορέσει σε 210 παιχνίδια τη φανέλα των «Κόκκινων», ο Αλόνσο δεν θα βρισκόταν σε άγνωστο έδαφος στη Λίβερπουλ. Προς το παρόν, όμως, έχει στραμμένα τα μάτια του στον τίτλο της Bundesliga, τον οποίο μπορεί εύλογα να επιθυμεί, καθώς η ομάδα του κυριαρχεί ως τώρα.

Η τελευταία επιτυχία της μάλιστα, όταν κατανίκησε την Μπάγερν Μονάχου στο ντέρμπι, εντυπωσίασε τον Κλοπ: «Η Λεβερκούζεν ήταν καλύτερη από την Μπάγερν. Όχι στην αντεπίθεση, απλά καλύτερη».

Ο νικητής του Champions League το 2019 χρίζει ταυτόχρονα ολόκληρη τη νέα γενιά προπονητών, που σύντομα θα επισκιάσει τους «δεινόσαυρους».

«Αντσελότι, Μουρίνιο, Γκουαρδιόλα, ίσως εγώ, δεν θα το κάνουμε για τα επόμενα 20 χρόνια […] Η νέα γενιά είναι ήδη εδώ και νομίζω ότι ο Τσάμπι Αλόνσο ξεχωρίζει ιδιαίτερα», υπογράμμισε.

naftemporiki.gr