Skip to main content

Oι αγαπημένοι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο

Reuters

Ο Πορτογάλος προπονητής αποκάλυψε τους ποδοσφαιριστές που λάτρευε να προπονεί στην καριέρα του

O Zοσέ Μουρίνιο έχει γράψει την δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και για πρώτη φορά μίλησε για τους αγαπημένους του ποδοσφαιριστές. Ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε σε εκείνους που λάτρευε να προπονεί, μιλώντας στον πρώην αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ.

Ο Special One ξεχώρισε τους παίκτες σε δύο κατηγορίες. Αυτούς που ανέδειξε εκείνος και τα μεγάλα «αστέρια».

Ο Μουρίνιο θα μπορούσε να προσγειωθεί στο Μόναχο;

«Οι παίκτες που απόλαυσα περισσότερο είναι οι παίκτες που μου έδωσαν τα πάντα. Υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες και δεκάδες. Και ίσως δεν είναι οι πιο ταλαντούχοι, αλλά έδωσαν τα πάντα… αυτοί που ένιωσα ότι δεν μπορούσαν να δώσουν τίποτα περισσότερο από αυτό που ήδη έδωσαν. Αυτοί είναι οι παίκτες μου.

Δεν θέλω να είμαι άδικος με τους ανθρώπους, αλλά, όταν βάζεις ένα παιδί, το παιδί γίνεται το παιδί σου για μια ζωή. Αυτό είναι πάντα το συναίσθημά μου. Κοιτάζω τον Ραφαέλ Βαράν, τώρα, στο τέλος της καριέρας του. Είναι δικό μου παιδί. Όταν κοιτάζω τον Σκοτ Μακτόμινεϊ… Ο Πογκμπά ήταν στον πάγκο και τον έβαλα να παίξει στη Σεβίλλη. Είναι το αγόρι μου. Όταν πηγαίνω από κλαμπ σε κλαμπ, βρίσκω τα αγόρια μου. Και θα είναι πάντα τα αγόρια μου» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Έπειτα, υπάρχουν τα μεγάλα αστέρια. Οι αρχηγοί μου. [Τζον] Τέρι, [Χαβιέρ] Ζανέτι και Χόρχε Κόστα. Αυτοί είναι οι τύποι που παίζουν με οτιδήποτε. Είναι εκπληκτικοί. Έπειτα, υπάρχουν τα αστέρια που κάνουν τη διαφορά, ακόμα και όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι εσύ είσαι η ιδιοφυΐα. Δεν είσαι η ιδιοφυΐα. Αυτοί είναι. Κερδίζουν αγώνες για σένα. Κριστιάνο [Ρονάλντο], [Καρίμ] Μπενζεμά, [Ζλάταν] Ιμπραΐμοβιτς και Ντιντιέ [Ντρογκμπά] Σε κάνουν να νιώθεις ιδιοφυΐα».