Skip to main content

Πόλο: Για την πέμπτη θέση θα παίξουν οι Άνδρες

Η Εθνική νίκησε το Μαυροβούνιο στα πέναλτι και θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Ουγγαρία-Σερβία στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6

Για την πέμπτη θέση θα παίξει η Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα, μετά τη νίκη επί του Μαυροβουνίου στα πέναλτι με 14-13 (κανονική διάρκεια 10-10), στον πρώτο αγώνα της για τις θέσεις 5-8 της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα απέναντι σε έναν αξιοσέβαστο αντίπαλο, όμως προς το τέλος οι Μαυροβούνιοι έκαναν την αντεπίθεση, ισοφάρισαν και το παιχνίδι έγινε… θρίλερ, με τον Γκιουβέτση να σκοράρει στα 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και τον Πόπαντις να ισοφαρίζει εκ νέου με 4΄΄ για το τέλος’.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Γκιουβέτσης το έχασε, όπως και ο Ράντοβιτς, ο Ζερδεβάς απέκρουσε την εκτέλεση του Πόπανιτς και ο Φουντούλης σκόραρε στην τελευταία εκτέλεση για το τελικό, συνολικό, 14-13 υπέρ της Ελλάδας.

Επόμενος αντίπαλος της «γαλανόλευκης» στο παιχνίδια για τις θέσεις 5-6 θα είναι ο νικητής του ζεύγους Ουγγαρία – Σερβία, το απόγευμα (15:00) της 17ης Φεβρουαρίου.