Skip to main content

Μεγάλο «διπλό» του Παναθηναϊκού στη Τούμπα και «βλέπει» τελικό

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το «τριφύλλι» νίκησε τον ΠΑΟΚ με 1-0 χάρη σε γκολ του Σπόραρ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε απόψε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και είναι το φαβορί ενόψει του επαναληπτικού στη Λεωφόρου την ερχόμενη Τετάρτη.

To πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται καλά διαστήματα, σημεία υπεροχής. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο μεγάλες στιγμές με τον Τόμας, αλλά ο Ισπανός φορ στην πρώτη νικήθηκε από τον Ντραγκόφσκι και στην δεύτερη σούταρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του απείλησε ουσιαστικά στο 35′, όταν το σουτ του Μπερνάρντ πέρασε λίγο άουτ μετά την προβολή του Κεντζιόρα.

Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά και στο 53′ άνοιξαν το σκορ. Ο Κοτάρσκι έδιωξε την κεφαλιά του Μπερνάρντ και ο Σπόραρ που πήρε το… ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Στο 60′ και στο 66′ ο κίπερ του ΠΑΟΚ έκανε δύο σημαντικές επεμβάσεις σε σουτ του Σλοβένου επιθετικού και κράτησε χαμηλά τον δείκτη του σκορ.

Στο 75′ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Ντραγκόφσκι είπε «όχι» στην κεφαλιά του Σαμάτα.

Στη συνέχεια το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τις αποβολές των Τάισον και Μπακασέτα έπειτα από «κοκορομαχία» των δύο παικτών στο 79′.

Στο 88′ ο Κοτάρσκι έδιωξε το σουτ του Μαντσίνι ενώ στο 89′ το σουτ του Κώτσιρα πέρασε λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ στο 94′ είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι έπειτα από σουτ του Μειτέ που κόντραρε στα σώματα και αυτή ήταν η μεγαλύτερή του ευκαιρία για την ισοφάριση.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ του 1-0 και έβαλε βάσεις πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου.