Skip to main content

Πόλο: Για το χάλκινο μετάλλιο θα παίξουν οι Γυναίκες

Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στα πέναλτι από την Ουγγαρία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και θα παίξει με την Ισπανία για μια θέση στο βάθρο

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, στην Ντόχα, καθώς ηττήθηκε στα ημιτελικά από την Ουγγαρία, στη διαδικασία των πέναλτι.

Ως εκ τούτου η ελληνική ομάδα θα παίξει στις 16 Φεβρουαρίου για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην Ισπανία, η οποία με τη σειρά της έχασε με 11-9 από τις ΗΠΑ στον άλλο ημιτελικό.

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε ισόπαλη 9-9, ύστερα από συγκλονιστικό ντέρμπι όπου οι αντίπαλοι πήγαιναν χέρι – χέρι πριν καταλήξουν στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Εθνική είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια και του αγώνα και ισοφαρίστηκε (9-9) στα 21 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του. Στη διαδικασία που ακολούθησε οι Μαγυάρες ήταν πιο εύστοχες (4-2) και με συνολικό σκορ 13-11 θα διεκδικήσουν το χρυσό.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα επέστρεψε στις τέσσερις κορυφαίες της διοργάνωσης ύστερα από 13 χρόνια και στις τάξεις της υπήρχε μεγάλη προσμονή για την πρόκριση στον τελικό, που θα ήταν η δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα η Νίνου σημείωσε 4 γκολ, από 2 πέτυχαν Γιαννοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου και από ένα οι Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μυριοκεφαλιτάκη.