Skip to main content

Στην κορυφαία τετράδα του κόσμου η Εθνική Γυναικών

Η ελληνική ομάδα νίκησε στον προημιτελικό την Ιταλία και την Τετάρτη θα παίξει με την Ουγγαρία διεκδικώντας τη συμμετοχή της στον τελικό της Ντόχα

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 δεν ήταν παρά η αρχή. Η Εθνική υδατοσφαίρισης των Γυναικών επέστρεψε στην ελίτ και το επιβεβαίωσε στη Ντόχα.

Η ελληνική ομάδα νίκησε με 14-12 την Ιταλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κι επέστρεψε στην τετράδα του κόσμου, για πρώτη φορά μετά το 2011 και τον θρίαμβο της Σανγκάης.

Αντίπαλος της Εθνικής στον ημιτελικό της Τετάρτης (14/2, 16:30) θα είναι η Ουγγαρία, την οποία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε νικήσει τον περασμένο μήνα στο Αϊντχόφεν.

Οι Μαγυάρες προκρίθηκαν στα πέναλτι (13-12) επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ολλανδίας και ταυτόχρονα πανηγύρισαν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Κορυφαία μεταξύ των αρίστων της ελληνικής ομάδας ήταν η Ειρήνη Νίνου, που απέναντι στην ιταλική άμυνα «εκτέλεσε» πέντε φορές  που… εκτέλεσε τη «σετερόζα» με πέντε γκολ.

Τα υπόλοιπα «γαλανόλευκα» τέρματα σημείωσαν οι Ελευθερία Πλευρίτου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Βασιλική Πλευρίτου 2, Πάτρα, Ελευθεριάδου και Μυριοκεφαλιτάκη.