Skip to main content

Νέα νίκη για Καρδίτσα, στον Προμηθέα το ντέρμπι

Η θεσσαλική ομάδα απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου

Την έκτη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα σημείωσε η Καρδίτσα, επικρατώντας εντός έδρας με 87-69 του Κολοσσού Ρόδου στο εναρκτήριο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής στην Basket League.

Η θεσσαλική ομάδα απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας στη Ρόδο πλεονεκτεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η Καρδίτσα έχει ρεκόρ 6-12 ενώ ο Κολοσσός υποχώρησε στο 7-11.

Κορυφαίος των Θεσσαλών ήταν ο Μπουκάνιαν με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ έλαβε ανάλογη συμπαράσταση από τους Μακ Κάλουμ (18 πόντοι), Μακ (16) και Ουάιτ (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Για τους φιλοξενούμενους πρώτος σκόρερ ήταν ο Κολοβέρος με 17 πόντους, ενώ ο Γκάουντλοκ μέτρησε 10 πόντους αλλά με 4/12 σουτ.

Ο Προμηθέας ήταν νικητής στο ντέρμπι της Πάτρας απέναντι στον Απόλλωνα, του οποίου επικράτησε στην Περιβόλα με 84-56 και παραμένοντας σε τροχιά τετράδας καθώς βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 10-8.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι υποχώρησαν στο 3-15και η διαφορά των δύο νικών από την 11η θέση παραμένει.

Ο Κάουαν με 17 πόντους και 10 ασίστ ήταν ο καλύτερος για τον Προμηθέα, που είχε τον Μπαζίνα με 14 πόντους (4/5 τρίποντα) και τον Ετσενίκε με 8 πόντους και 10 ριμπάουντ. Για τον Απόλλωνα ο Μπράουν είχε 15 πόντους και ο Όσμπορν 11.