Skip to main content

«Πράσινο» το ντέρμπι της Λεωφόρου

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός χάρη σε τέρματα των Μπερνάρντ και Γερεμέγεφ νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό στο μεγάλο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό στο αποψινό ντέρμπι της Λεωφόρου, παρέμεινε στο κυνήγι του ΠΑΟΚ όντας στο -3 ενώ έστειλε τους ”ερυθρολεύκους” στο -9 και πολύ μακριά από την κορυφή του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο καλά και απείλησε στο 7′. Ο Πασχαλάκης έδιωξε το σουτ του Μπακασέτα και δευτερόλεπτα αργότερα η κεφαλιά του Αράο πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του από το τέταρτο και μετά, χάνοντας στο 20′ μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Ροντινέι που πέρασε άουτ. Στο 25′ το ”τριφύλλι” κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μπερνάρντ αφού πρώτα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, στην συνέχεια την έσπρωξε στο βάθος της εστίας του Ολυμπιακού. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φέρουν γρήγορα το παιχνίδι στα ίσια αλλά στο 36′ ο Αλεξανδρόπουλος και στο 45′ ο Ναβάρο δεν κατάφεραν να βρουν τις ιδανικές εκτελέσεις.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι στην πρώτη φάση, πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Μετά από σέντρα του Μπακασέτα από τα δεξιά, ο Γερεμέγεφ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά ήταν άστοχος. Ο Ντραγκόφσκι νίκησε τον Ελ Καμπί και τον Φορτούνη με σπουδαίες επεμβάσεις, ο Μασούρας αστόχησε με το κεφάλι και χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός κράτησε μέχρι τέλους το 2-0 και πήρε μία μεγάλη νίκη.