Skip to main content

Η Ferrari έντυσε τον Χάμιλτον στα κόκκινα

Η εφετινή είναι η τελευταία χρονιά που ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα τρέξει με τα «Ασημένια Βέλη»

Η «βόμβα» στη Φόρμουλα Ένα εξερράγη: ο Λιούις Χάμιλτον φεύγει από τη Mercedes στο τέλος της εφετινής περιόδου και θα ενταχθεί στη Ferrari από το 2025.

«Η Ferrari είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Λιούις Χάμιλτον εντάσσεται στην ομάδα από τη σεζόν 2025 με πολυετές συμβόλαιο», ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η διάσημη ιταλική εταιρεία.

«Ο Λιούις έχει ενεργοποιήσει μια ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο και ως εκ τούτου αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία στην οποία θα οδηγήσει για τα “Ασημένια Βέλη”», επιβεβαίωσε ο γερμανικός κολοσσός.

Από την πλευρά του, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής σχολίασε: «Η Mercedes είναι μέρος της ζωής μου από τα 13 μου. Είναι ένα μέρος όπου μεγάλωσα, οπότε η απόφαση να φύγω ήταν μια από τις πιο δύσκολες επιλογές που χρειάστηκε να κάνω ποτέ».

Και πρόσθεσε: «Αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να κάνω αυτό το βήμα.  Είμαι 100% αφοσιωμένος στο να προσφέρω την καλύτερη δυνατή απόδοση αυτή τη σεζόν και να κάνω την τελευταία μου χρονιά στα “Ασημένια Βέλη” αξέχαστη».

Ο 39χρονος Βρετανός πιλότος θα αντικαταστήσει στην ομάδα του Μαρανέλο τον Ισπανό Κάρλος Σάινθ και θα αποτελέσει δίδυμο με τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρ.

Ταυτόχρονα, έρχεται να δώσει στη Scuderia Ferrari έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του Γερμανού Σεμπάστιαν Φέτελ (2020).

Ο Χάμιλτον δεν έχει νικήσει σε αγώνα από τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ η πιο διάσημη φίρμα σπορ αυτοκινήτων στον κόσμο απέχει 16 χρόνια από τον παγκόσμιο τίτλο (2008).