Skip to main content

Η Ferrari ονειρεύεται το colpo grosso με τον Χάμιλτον

Ο Άγγλος πιλότος έχει συμβόλαιο με τη Mercedes αξίας 40 εκατ. ευρώ ετησίως αλλά η εκκρεμότητα στην ανανέωση του Σάινθ θα μπορούσε να επιταχύνει τις εξελίξεις

Η ανανέωση του Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari είναι μόνο η πρώτη κίνηση της ομάδας για το άμεσο μέλλον της, που αναγκαστικά θα πρέπει να δώσει περισσότερες νίκες και να σπάσει το μονοπώλιο που έχουν χτίσει η Red Bull και ο Μαξ Φερστάπεν τα τελευταία χρόνια στη Formula 1.

Και για να προσπαθήσει να συντομεύσει τον χρόνο, η ομάδα από το Μαρανέλο προσπαθεί να κάνει τη μεγάλη κίνηση: να ντύσει στα κόκκινα τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera, το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του Κάρλος Σάινθ αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον της Ferrari για τον Χάμιλτον, ο οποίος ωστόσο έχει διετές συμβόλαιο με τη Mercedes.

Οι πρώτες λεπτομέρειες προέρχονται απευθείας από την Αγγλία, η οποία υπενθυμίζει ότι προς το παρόν η Ferrari έχει μόνο έναν οδηγό (Λεκλέρ), που είναι βέβαιο ότι θα είναι παρών στην παρουσίαση του νέου μονοθέσιου, του SF-24, που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Φεβρουαρίου.

Παρά τα αποτελέσματα, που θεωρούνται καλά, τόσο στην πίστα όσο και στην εργασία εντός της ομάδας, η κατάσταση του Σάινθ απέχει πολύ από το να επιλυθεί.

Και εδώ είναι που υπεισέρχεται το όνομα του Χάμιλτον, δεδομένου ότι είναι ένας από τους ελάχιστους οδηγούς στην πίστα που εγγυάται μεγαλύτερη εμπειρία από τον Σάινθ.

Hamilton – Ferrari 2025: Το συμβόλαιο με τη Mercedes

Και στο οικονομικό μέτωπο; Η Mercedes εγγυάται στον Χάμιλτον 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό που δεν τρομάζει τη Ferrari.

Η τρέχουσα συμφωνία έχει ημερομηνία λήξης το τέλος του 2025, αλλά θα μπορούσε να παρακαμφθεί μέσω της ρήτρας εξόδου.

Μια σημαντική επένδυση για έναν 39χρονο, που ωστόσο θα έδινε νέο κύρος στη Ferrari στην πίστα και όχι μόνο, δεδομένης της αύρας του Χάμιλτον και σε άλλα περιβάλλοντα.

naftemporiki.gr