Skip to main content

Ένα βήμα πριν τη συμφωνία των 200 εκ. ετησίως Μπαρτσελόνα και Puma

REUTERS/Nacho Doce

Το deal έρχεται ολοένα και πιο κοντά αλλά η Μπαρτσελόνα πρέπει πρώτα να τα «σπάσει» με τη Nike για να πετύχει την πλουσιότερη συμφωνία στον κόσμο

Η Μπαρτσελόνα και η Puma βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, ώστε η γερμανική αθλητική φίρμα να γίνει χορηγός του συλλόγου των «Μπλαουγκράνα». Όπως αναφέρει η καταλανική Sport, οι βάσεις μπήκαν στις αρχές του νέου έτους και η διαπραγμάτευση έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ακόμη υπογραφές αλλά τα δύο μέρη έρχονται όλο και πιο κοντά. Για να συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να διακόψουν τη συνεργασία τους η Μπαρτσελόνα και η Nike. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο για την Puma, η οποία δεν θα υπογράψει κανένα έγγραφο πριν από αυτό το γεγονός.

Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς, η Μπαρτσελόνα συνεχίζει τον διάλογο με τη Nike για την επίλυση ορισμένων από τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο τραπέζι.

Πρώτα η λύση συμβολαίου με τη Nike

Αυτό που γνωρίζει ήδη η Μπαρτσελόνα είναι ότι το συμβόλαιο που προσφέρει η Puma είναι υψηλότερο από αυτό που δίνει αυτή τη στιγμή η Nike, τόσο ως προς το πάγιο όσο και ως προς τα μπόνους και κυμαίνεται από το περιθώριο κέρδους καθενός από τα προϊόντα έως τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πέρα από τα συγκεκριμένα στοιχεία, η Puma δεσμεύεται επίσης να επεκτείνει τη διεθνή διαδικτυακή αγορά παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ευρώπη. Ο γερμανικός κολοσσός είναι επίσης πρόθυμος να διαπραγματευτεί ένα μπόνους σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα χωρίσει νωρίς με τη Nike.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση η εταιρεία κατασκευής αθλητικών ειδών δεν θα συμφωνήσει να καταβάλει μέρος της αποζημίωσης που θα όφειλε ο σύλλογος στη Nike για τον τερματισμό της σχέσης της με την αμερικανική επωνυμία.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

Αυτό είναι ένα από τα βασικά σημεία της πιθανής συμφωνίας με την Puma. Η Nike πιστεύει ότι τα χαμένα έσοδα που θα κατέγραφε εάν η «Μπάρτσα» δεν σεβόταν το συμβόλαιο θα μπορούσαν να φτάσουν τα 350 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που ο σύλλογος δεν έχει πρόθεση να πληρώσει.

Αυτό είναι, φυσικά, ένα μέγιστο ποσοστό, αλλά δείχνει ότι η Nike δεν θέλει να εγκαταλείψει τις δουλειές της με την Μπαρτσελόνα χωρίς καμία αποζημίωση.

Η Puma, από την πλευρά της, έχει δουλέψει σκληρά για να κάνει τη φανέλα της καταλανικής ομάδας πιο ακριβοπληρωμένη στον κόσμο, με μια προσφορά που περιλαμβάνει 115 εκατομμύρια ευρώ σε σταθερή βάση, στα οποία θα μπορούσαν να προστεθούν 85 εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους για να φτάσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν.

Πλέον, η μπάλα έχει περάσει στην πλευρά της Μπαρτσελόνα που θα πρέπει να αποφασίσει σε ποια από τις δύο κατευθύνσεις θα κινηθεί…

naftemporiki.gr