Skip to main content

Τσέφεριν: Η Super League δεν έχει κανέναν σύλλογο

Ο πρόεδρος της UEFA επέστρεψε στην επίθεση εναντίον του αποσχιστικού τουρνουά αλλά έκανε και την αυτοκριτική του για τη μορφή του νέου Champions League, που πολλοί δεν έχουν καταλάβει

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, παραχώρησε νέα συνέντευξη ενόψει του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Το έκανε σε μεγάλη συνέντευξή του στην αγγλική εφημερίδα The Guardian, όπου μίλησε -μεταξύ άλλων- για το θέμα της Super League, μια διοργάνωση που ξαναμπήκε στον χάρτη μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά την απόφαση, «το κύριο πράγμα που με εξέπληξε και με απογοήτευσε ήταν το δελτίο Τύπου, το οποίο ήταν εντελώς διαφορετικό από την απόφαση. Διαμαρτυρηθήκαμε στο δικαστήριο χωρίς μεγάλη επιτυχία. Η απόφαση ευνοεί την UEFA περισσότερο από το άλλο μέρος», είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου.

Και πρόσθεσε: «Όλοι οι υποστηρικτές της Α22 (η εταιρεία που κινεί τα νήματα της Super League) περιορίζονται στο να δίνουν συνεντεύξεις. Στο μεταξύ εμείς κυβερνάμε το ποδόσφαιρο. Φτιάχνουμε γήπεδα, αντιμετωπίζουμε και λύνουμε πολλά προβλήματα, οπότε η κύρια δραστηριότητά τους είναι μάλλον το λόμπι, όχι όμως και η δική μας».

«Αυτό είναι ένα μη έργο, κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ, γιατί κανείς δεν το θέλει. Κανένα δικαστήριο, καμία αστυνομία και κανένας στρατός δεν μπορεί να αναγκάσει τους ανθρώπους να δεχτούν κάτι τόσο παράλογο. Η ιστορία αυτής της λεγόμενης Super League είναι η ιστορία της κοινωνίας μας», πρόσθεσε ο νούμερο ένα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Αναφορικά με το γεγονός ότι η Super League λέει ότι έχει πολλούς συλλόγους έτοιμους να ξεκινήσουν, ο Τσέφεριν εξήγησε:

«Καταρχάς, δεν έχουν κανέναν. Είχαν 50, 20, 200, είναι αστεία που δεν δίνουμε βάρος. Αλλά επιμένω: ποτέ δεν είπαμε ότι δεν μπορούν να παίξουν στη διοργάνωσή τους. Αφήστε τους να παίξουν, αλλά δεν θέλουν. Λένε ότι θα δημιουργήσουν κάτι και μετά είναι οι πρώτοι που ζητούν να παίξουν στη διοργάνωσή μας. Θα ήθελα να τους ζητήσω να μην παίξουν στη δική μας διοργάνωση και να αρχίσουν να δουλεύουν τη δική τους, μαζί με τους συλλόγους που έχουν. Δεν καταλαβαίνω τι τους κρατάει πίσω».

Κλείνοντας, ο Τσέφεριν κάνει mea culpa για τη μορφή του νέου Champions League, υπογραμμίζοντας ότι μάλλον υπήρξαν επικοινωνιακά λάθη:

«Συμφωνώ, νομίζω ότι αποτύχαμε στην επικοινωνία. Συζητούσαμε αυτή την εβδομάδα. Τώρα θα στείλουμε μια ομάδα ανθρώπων σε κάθε πρωτάθλημα: να μιλήσει με τους συλλόγους και μετά με τα μέσα ενημέρωσης. Αλλά έχουμε ήδη αργήσει λίγο, έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα.

Η επικοινωνία θα έπρεπε να ήταν καλύτερη. Μιλάω με τους φίλους μου, λένε: “Τι είναι αυτό το σχήμα με 36 ομάδες, ποιες είναι οι ομάδες;”. Δεν γνωρίζουν. Αλλά τώρα εστιάζουμε σε αυτό και νομίζω ότι θα ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα με μερικά πρωταθλήματα».

naftemporiki.gr