Skip to main content

Τσιτσιπάς: Αυτός ο αποκλεισμός να αφυπνίσει τον εγωισμό μου

REUTERS / Issei Kato

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στην ήττα του από τον Φριτζ και το πρόωρο τέλος του από το Australian Open

Την επιθυμία του ο αποκλεισμός από τον Φριτζ να αποτελέσει… καύσιμο για αντίδραση ενόψει της συνέχειας, εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον αποκλεισμό του από τους 16 του Australian Open.

Πικρός αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά από τον Φριτζ

«Σκεφτόμουν ότι είχα μπροστά μου ένα μεγάλο ματς με έναν αντίπαλο που έχω αντιμετωπίσει ξανά στο Australian Open και στον οποίο αρέσουν αυτά τα court, που έχει παιχνίδι που ταιριάζει στις σκληρές επιφάνειες, με μεγάλη δύναμη και μεγάλα σερβίς. Αυτά με απασχολούσαν και αυτά έπρεπε να προετοιμαστώ για να αντιμετωπίσω.

Δεν το έκανα με τον καλύτερο τρόπο, αλλά έπαιξε πολύ καλά και άξιζε τη νίκη, διότι έκανε τα πάντα για να μην κυριαρχήσω ή να έχω τον έλεγχο στους πόντους. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το πάρω ως κάτι που με θα με επηρεάσει πολύ, θα με αφυπνίσει και θα ταΐσει τον εγωισμό μου» είπε αρχικά ο Έλληνας τενίστας και συνέχισε:

«Μακάρι να γινόταν περισσότερο παιχνίδι. Νιώθω ότι υπήρχαν κάποιες στιγμές που το ματς ήταν μόνο σερβίς. Μακάρι να μπορούσα να δημιουργήσω περισσότερους πόντους και ράλι, να δω τι λειτουργεί καλύτερα για μένα, μέσα από ράλι και ανταλλαγές χτυπημάτων.

Αυτό με αποσυντόνισε λίγο. Δεν μπορούσα πνευματικά να δουλέψω πάνω σε πολλά πράγματα και να οραματίζομαι όταν παίζω το ματς, γιατί απλά ήταν ένα σερβίς, μια καλή επιστροφή. Ήταν τέτοιο ματς. Μακάρι να έβρισκα τον τρόπο μέσα από τα ράλι και να άλλαζα το μομέντουμ μέσα από τα ράλι, αντί να γίνεται μέσα από άμυνα».