Skip to main content

Επιστροφή στις νίκες για την Άρσεναλ

REUTERS/Hannah Mckay

Οι «Κανονιέρηδες» συνέτριψαν με 5-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «Εμιρέιτς» και ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Σίτι

Η Άρσεναλ επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο συντρίβοντας με 5-0 την Κρίσταλ Πάλας για την 21η αγωνιστική και ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το γκολ με κεφαλιά του Γκάμπριελ Μαγκαλιάες από κόρνερ (11΄) και το αυτογκόλ του Ντιν Χέντερσον -σε μεγάλο βαθμό έργο του Γκάμπριελ- στο 37΄ έδωσαν τον απόλυτο έλεγχο στην ομάδα του Μίκελ Αρτέτα στο πρώτο ημίχρονο.

Με τους «Αετούς» να δείχνουν ακίνδυνοι, ο Λεάντρο Τροσάρ αύξησε το προβάδισμα στο 59΄, ενώ ο αναπληρωματικός Γκάμπριελ Μαρτινέλι σκόραρε δις σε ενάμιση λεπτό στις καθυστερήσεις (90΄+4, 90΄+5) με δύο σχεδόν πανομοιότυπα τελειώματα.

Ήταν τέτοια η άνεση της Άρσεναλ που ο Αρτέτα μπόρεσε να κάνει τέσσερις αλλαγές δίνοντας ανάσες στους Ντέκλαν Ράις, Κάι Χάβερτς, Τροσάρ και Γκάμπριελ.

Η νίκη της Άρσεναλ τερμάτισε μια σειρά από τρεις διαδοχικές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και την έφερε ισόβαθμη της Άστον Βίλα στους 43 πόντους, αλλά και της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι, που έχει παιχνίδι λιγότερο.

Η διαφορά τερμάτων της Άρσεναλ είναι καλύτερη από την ομάδα του Μπέρμιγχαμ αλλά υπολείπεται έναντι του συγκροτήματος του Πεπ Γκουαρδιόλα.