Skip to main content

Ο Παναθηναϊκός χαμογέλασε στο «θρίλερ» του Φαλήρου

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Το «τριφύλλι» επικρατώντας επί του Ολυμπιακού με 7-6 στα πέναλτι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε ένα ποδοσφαιρικό «θρίλερ» που οδηγήθηκε στα πέναλτι μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση(1-1 το πρώτο παιχνίδι), ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 7-6 στη… ρώσικη ρουλέτα, με τον Μαντί Καμαρά να είναι ο μοιραίος για τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στις κατοχές που είχαν και να μην μπορούν να βρουν ένα καλό τέμπο.

Το ντέρμπι κύλησε με πολλές μονομαχίες και λιγοστές φάσεις που ανήκαν στον Παναθηναϊκό. Στο 13′ ο Πασχαλάκης απέκρουσε την κεφαλιά του Σπόραρ ενώ στο 42′ ο Μαντσίνι από καλή θέση σούταρε άουτ μετά την σέντρα του Χουάνκαρ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος μέχρι το 70′, με τους φιλοξενούμενους να επιβάλλονται στη συνέχεια μέσα από την καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα σουτ του Φορτούνη που έβγαλε ο Λοντίγκιν και το «τριφύλλι» έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 81′ ο Πασχαλάκης νίκησε τον Σπόραρ και στο 90’+9′ έκανε νέα σπουδαία επέμβαση σε ενέργεια του Βέρμπιτς, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος του έξτρα χρόνου, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και είχε μια καλή στιγμή με τον Ποντένσε που σούταρε άουτ και ακόμη μία με κεφαλιά του Γιόβετιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης το ματς ήταν κακό, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να φτιάξει κάτι και κάπως έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ψύχραιμος και πιο εύστοχος(7-6) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Η διαδικασία των πέναλτι

Αϊτόρ-γκολ, 1-0
Ροντινέϊ-γκολ, 1-1
Ρούμπεν-γκολ, 2-1
Ζ. Μαρτίνς-γκολ, 2-2
Αράο-γκολ, 3-2
Γιόβετιτς-γκολ, 3-3
Γεντβάι-γκολ, 4-3
Ποντένσε-γκολ, 4-4
Μλαντένοβιτς- επέμβαση Πασχαλάκη
Καρβάλιο- επέμβαση Λοντίγκιν
Κώτσιρας-γκολ, 5-4
Βρουσάι-γκολ, 5-5
Βαγιαννίδης-γκολ, 6-5
Ορτέγκα-γκολ, 6-6
Σένκεφελντ-γκολ, 7-6
Καμαρά-άουτ.