Skip to main content

Με «ήρωα» τον Κουέστα ο Άρης πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Οι «κίτρινοι» στην διαδικασία των πέναλτι είδαν τον Ισπανό κίπερ να είναι «κέρβερος», νίκησαν 4-2 την ΑΕΚ και άνοιξαν τον δρόμο για την παρουσία τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Με τον Χουλιάν Κουέστα να πραγματοποιεί μία μυθική εμφάνιση σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα στην διαδικασία των πέναλτι, ο Άρης απέκλεισε την ΑΕΚ με 4-2(1-1 το πρώτο ματς, 1-1 κανονική διάρκεια και παράταση στο δεύτερο) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο δρόμος για τον τελικό είναι πλέον ορθάνοιχτος για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, καθώς στο δικό της ταμπλό δεν υπάρχει καμία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού μπήκε πολύ δυνατά, έκλεισε τον Άρη στο μισό γήπεδο και έψαχνε το γκολ που θα της έδινε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο 20′ ο Μπράμπετς έδιωξε την κεφαλιά του Βίντα, στο 32′ ο Κροάτης στόπερ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κουέστα ενώ στο 33′ και πάλι ο έμπειρος άσος απείλησε με σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Τελικά η υπεροχή της Ένωσης καρποφόρησε στο 45’+1′, όταν μετά από κόρνερ, ο Κουέστα έδιωξε το σουτ του Γιόνσον και από κοντά ο Γκατσίνοβιτς έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε πιο επιθετικά, με μεγαλύτερο θάρρος και προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια. Κάτι που πέτυχε στο 58′. Ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε από δεξιά το φάουλ, ο Μορόν νίκησε τον Ρότα στην προσωπική μονομαχία(σε μια φάση που ο αμυντικός της ΑΕΚ ζητά παράβαση) και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Ένωση ξαναπήρε τα ηνία, πατούσε εύκολα περιοχή αλλά πετούσε στα σκουπίδια σημαντικές προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Κουέστα. Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς αντί να γυρίσουν την μπάλα σε ελεύθερους παίκτες, εκτέλεσαν από πλάγια θέση χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά. Το ματς πήγε στον έξτρα χρόνο.

Η παράταση ήταν αρκετά ισορροπημένη, καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε ιδιαίτερα ρίσκα, με την ΑΕΚ να ζητά πέναλτι στο 105′ όταν μετά το σουτ του Πόνσε η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ρόουζ. Νταμπάνοβιτς και VAR έδειξαν να συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Ο Άρης είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουέστα που είπε «όχι» σε Βίντα και Πόνσε και επί της ουσίας έστειλε τους «κίτρινους» στα προημιτελικά του Κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου.

Η διαδικασία των πέναλτι

Φαμπιάνο-γκολ, 1-0

Βίντα-επέμβαση Κουέστα

Μορόν-γκολ, 2-0

Φαν Φέερτ-γκολ, 2-1

Φετφατζίδης-άουτ

Πόνσε-επέμβαση Κουέστα

Νταρίντα-γκολ, 3-1

Πινέδα-γκολ, 3-2

Βερστράτε-γκολ, 4-2