Skip to main content

Στον τρίτο γύρο της Μελβούρνης ο Τσιτσιπάς

REUTERS/Issei Kato

Ο Τόμπσον δυσκόλεψε τον Έλληνα πρωταθλητή που βρήκε πάντως τις λύσεις όταν χρειάστηκε και συνεχίζει στο Αυστραλιανό Όπεν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγχώθηκε αλλά νίκησε, ξεπέρασε τον β΄ γύρο και προκρίθηκε στον επόμενο του Australian Open, του πρώτου Grand Slam τουρνουά κάθε έτους.

Ο Έλληνς πρωταθλητής επικράτησε ύστερα από ντέρμπι του Αυστραλού Τζόρνταν Τόμπσον με 3-1 σετ (4-6, 7-6/6, 6-2, 7-6/4) ύστερα από 3 ώρες και 39 λεπτά, αφού χρειάστηκε να κάνει ανατροπή και να διατηρήσει την ψυχραιμία του στο δεύτερο και στο τέταρτο σετ.

Στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τον 19χρονο Γάλλο Λούκα Φαν Άσε, ο οποίος επικράτησε στα πέντε σετ του Ιταλού Λορέντσο Μουζέτι.

Καθοριστικό σημείο για την έκβαση του αγώνα υπήρξε το τελευταίο σετ. Στο πέμπτο game ο Έλληνας τενίστας έκανε break και προηγήθηκε με 3-2, αλλά ο πείσμων Αυστραλός απάντησε με τον ίδιο τρόπο ισοφαρίζοντας σε 5-5, ενώ έχανε 40-15 και ο Τσιτσιπάς είχε set ball.

Μάλιστα, ο Τόμπσον έφτασε αμέσως ύστερα στο 6-5, για να ισοφαρίσει ο «Στεφ» ύστερα από ένα game που κρίθηκε στους 20. Το σετ οδηγήθηκε στο tie break, ο Τσιτσιπάς ξαναβρήκε συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, περιόρισε τα λάθη και το κατάκτησε, μαζί και τη νίκη, με 7-4.