Skip to main content

Basket League: Ήττα της ΑΕΚ, συντριβή για ΠΑΟΚ

Η Ένωση έχασε στην Πάτρα από τον αποφασιστικό Απόλλωνα ενώ ο έτερος «Δικέφαλος» γνώρισε βαρύτατη ήττα στο Περιστέρι

Ο ουραγός Απόλλων έκανε την έκπληξη της 14ης αγωνιστικής στη Basket League, νικώντας με 83-74 την ΑΕΚ στην Πάτρα.

Η αχαϊκή ομάδα σημείωσε την τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα και πολλαπλασίασε τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία, ενώ απομάκρυνε την Ένωση από την πρώτη τετράδα της κατάταξης.

Ο άλλοτε NBAer Μπράντον Νάιτ δεν βοήθησε τους «κιτρινόμαυρους», σε αντίθεση με τον επίσης νεοαποκτηθέντα Ορλάντο Κόουλμαν, που ήταν ο κορυφαίος του Απόλλωνα με 20 πόντους.

Νωρίτερα, σε περίπατο του Περιστερίου εξελίχθηκε το θεωρητικά πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 14ης ημέρας.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη συνέτριψε 71-35 τον ΠΑΟΚ στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», πανηγύρισε την έβδομη συνεχή εντός έδρας νίκη της και παραμένει στο κυνήγι της πρώτης τετράδας.

Ο «Δικέφαλος» παρουσίασε αποκαρδιωτική εικόνα, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Τόφας Μπούρσα και γνώρισε την τέταρτη ήττα του στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ έχασε και τον Μπελιάουσκας, που αποχώρησε με πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο.

Μετά την συντριβή της περασμένης εβδομάδας στην Καρδίτσα, ο Προμηθέας επέστρεψε στις νίκες και διατηρείται μόνος στην τρίτη θέση της Basket League.

Η ομάδα της Πάτρας πέρασε με άνεση από το κλειστό του Αγίου Θωμά επικρατώντας 95-70 του Αμαρουσίου, με την τρίτη εφετινή εκτός έδρας νίκη της.

Οι νεοφώτιστοι υποχώρησαν στο 5-9, χάνοντας για έκτη φορά στην έδρα τους σε οκτώ παιχνίδια, και δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στον θρίαμβο της περασμένης εβδομάδας επί του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη.