Skip to main content

Πόλο: «Χάλκινες» Γοργόνες

Η Εθνική Γυναικών κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν και μαζί το εισιτήριο για τους Αγώνες του Παρισιού

Η Εθνική ομάδα των Γυναικών, «ασημένια» στους Αγώνες της Αθήνας και πρωταθλήτρια κόσμου το 2011, επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008 και το Πεκίνο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε με 7-6 την Ιταλία στον «μικρό» τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ολλανδίας (Αϊντχόφεν), κατάκτησε το πρώτο χάλκινο μετάλλιό της στη διοργάνωση (τα τέσσερα προηγούμενα ήταν ασημένια) και πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, το καλοκαίρι.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 4-1 στο ημίχρονο έχοντας απροσπέλαστη αμυντική λειτουργία, ταυτόχρονα όμως δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση.

Η Ιταλία μείωσε (4-2) με την Μπιανκόνι, για να «σπάσει το ρόδι» για την Ελλάδα η Ασημάκη σκοράροντας ύστερα από 14 λεπτά επιθετικής ανομβρίας, γράφοντας το 5-2.

Οι Ιταλίδες έβγαλαν αντίδραση, πέτυχαν τέσσερα γκολ και ισοφάρισαν σε 6-6 με πέναλτι της Αβένιο στα 3΄57΄΄ πριν το τέλος.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου πέτυχε τότε το πιο καθοριστικό γκολ του αγώνα από τα 6 μέτρα, σχεδόν στην εκπνοή της επίθεσης. Στο σημείο εκείνο οι Ελληνίδες άρχισαν να ξαναβγάζουν τις άμυνες του πρώτου ημιχρόνου, με την Σταματοπούλου να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο σουτ της Πικότσι.

Στην εκτέλεση του κόρνερ η «Σετερόζα» προσπάθησε να περάσει την μπάλα στα 2 μέτρα αλλά οι διεθνείς έκαναν το κλέψιμο και ύστερα κράτησαν την μπάλα, τη νίκη, το μετάλλιο και την Ολυμπιακή.