Skip to main content

Δεν άδραξε την ευκαιρία ο Ολυμπιακός

Η πειραϊκή ομάδα πάλεψε ως το τέλος στη Βαρκελώνη αλλά το «θόλωμα» των τελευταίων λεπτών και η σπατάλη ευκαιριών οδήγησαν στην ήττα

Για άλλο ένα παιχνίδι στην εφετινή Ευρωλίγκα, το αποψινό απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από το να γνωρίσει την ένατη ήττα σε είκοσι αγώνες.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις ευκαιρίες τους στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» απέναντι στους Καταλανούς αλλά δεν τις αξιοποίησαν κι έχασαν με 86-78.

Οι «Μπλαουγκράνα» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 14-6 και η πειραϊκή ομάδα, που παίζει την Παρασκευή ξανά στην Ισπανία (με την Μπακόνια), υποχώρησε στο 11-9.

Ο Ολυμπιακός ακολουθούσε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, μείωσε στο καλάθι (38-36) με τρίποντο του Μπραζντέικις στο 18΄ και προηγήθηκε 41-40 με γκολ-φάουλ του ίδιου, για να βρεθεί πίσω στο ημίχρονο με 44-41.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε στο +11 (58-47) στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού και λίγο αργότερα έφτασε και στο +15 (69-54), καθώς οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν τη δράση του Μπίλι Ερνανγκόμεθ.

Στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει… βόλτα στην παραλία της Βαρκελώνης, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το ότι δέχτηκαν 31 πόντους σε ένα δεκάλεπτο!

Στο ξεκίνημα της τέταρτης ωστόσο ανέλαβαν δράση Πίτερς και Γουίλιαμς-Γκος, με τη διαφορά να πίπτει στο -7 στο 33΄ (77-70). Με τον ΜακΚίσικ να συνεχίζει και τον Κάναν να μειώνει στο τρίποντο (με βολή τεχνικής ποινής) στο 36΄, οι «ερυθρόλευκοι» φαινόταν να έχουν φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελαν.

Στα δύο λεπτά που ακολούθησαν οι ομάδες έκαναν διαγωνισμό λανθασμένων επιλογών, με τον Πίτερς να κάνει έρμπολ και να χάνει ύστερα ένα τρίποντο..

Ο Κάλινιτς έγραψε το 83-78 και οι γηπεδούχοι πήραν και την κατοχή αφού ο Ερνανγκόμεθ κέρδισε φάουλ στην ίδια φάση, για να γράψει τον επίλογο με τρίποντο ο Σατοράνσκι.