Skip to main content

Σχοινάς: Ακλόνητη δέσμευση για ποδόσφαιρο χωρίς αποκλεισμούς

Alexandros Michailidis / SOOC

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τοποθετήθηκε σε συνέντευξη στις Βρυξέλλες για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ως προς τη Super League

Η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διατήρηση του «ευρωπαϊκού μοντέλου αθλητισμού», το οποίο είναι μοντέλο «περιεκτικό» και αποτελεί μέρος του «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», είναι «ακλόνητη» και «άνευ όρων».

Το δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχoινάς, απαντώντας σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι οι κανόνες της FIFA και της UEFA που προβλέπουν την έγκριση αγώνων μεταξύ ποδοσφαιρικών συλλόγων είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο.

«Σίγουρα δεν θα σχολιάσω την απόφαση του Δικαστηρίου, την οποία όλοι μπορούν να διαβάσουν και να αξιολογήσουν. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί δικηγόροι, σε όλη την Ευρώπη, θα χρεώσουν αμοιβές για να το κάνουν αυτό. Αυτό που μπορώ να πω, ως υπεύθυνος επίσης για τον αθλητισμό, είναι ότι η δέσμευσή μας στο ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο είναι ακλόνητη, αταλάντευτη και άνευ όρων», υπογράμμισε ο Έλληνας αξιωματούχος.

«Προφανώς υπάρχει ένα εμπορικό στοιχείο στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, αλλά το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο αφορά όλους: συμπερίληψη, δικαιοσύνη, ερασιτεχνικό άθλημα. Είναι στοιχείο του τρόπου ζωής μας, του τρόπου ζωής μας», συνέχισε ο κ. Σχoινάς μιλώντας για το θέμα της ευρωπαϊκής Super League.

«Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι αυτή την ιδέα ενός ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου χωρίς αποκλεισμούς και με παρηγορεί πολύ το γεγονός ότι δεν είμαι μόνος σε αυτή την άμυνα. Τα κράτη-μέλη μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι Ομοσπονδίες, είναι όλοι ενωμένοι με αυτόν τον τρόπο που βλέπουμε τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

naftemporiki.gr