Skip to main content

Η 777 Partners έχει εισφέρει στην Έβερτον 180 εκατ. δολάρια

Το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο αναμένει την έγκριση της Premier League για να γίνει πλειοψηφικός μέτοχος στον αγγλικό σύλλογο

Ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης της Έβερτον, η εταιρεία 777 Partners, παρείχε στον αγγλικό σύλλογο νέο δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων (40 εκ. λίρες).

Προς το παρόν, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει την έγκριση της Premier League για την προτεινόμενη εξαγορά της.

Ωστόσο, το τελευταίο ποσό ανεβάζει τη συνολική εισφορά μετρητών μέχρι στιγμής στο κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ σε πάνω από από 180 εκατομμύρια δολάρια (142 εκατομμύρια λίρες), μετά την παροχή ενός σημαντικού δανείου αξίας δεκάδων εκατομμυρίων τον Σεπτέμβριο.

Η τελευταία εισφορά δεν θα είναι διαθέσιμη για μεταγραφές αλλά θα χρησιμοποιηθεί για τα τρέχοντα έξοδα του γηπέδου και το κεφάλαιο κίνησης εν μέσω μιας επικίνδυνης κατάστασης που έχει ήδη φέρει αφαίρεση 10 βαθμών από την Premier League, για την οποία ο σύλλογος έχει προσφύγει στα αρμόδια όργανα

Το νέο στάδιο του συλλόγου, το Bramley-Moore Dock, πρόκειται να ανοίξει στην αρχή της σεζόν 2025-26, με τον σημερινό μέτοχο της πλειοψηφίας Φαρχάντ Μοσίρι, να εκτιμά ότι το κόστος θα ανέλθει σε 760 εκατομμύρια λίρες (926 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Μοσίρι υπέγραψε συμφωνία με την 777 Partners τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία ο όμιλος με έδρα το Μαϊάμι θα αποκτούσε πλήρως το 94,1% των μετοχών του στην ομάδα της Premier League.

Η 777 Partners είναι μια ιδιωτική επενδυτική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2015 και διευθύνεται από τους διαχειριστές εταίρους Στίβεν Πάσκο και Τζος Γουάντερ.

Κατέχει ένα υπόβαθρο σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων αερομεταφορών, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ασφαλίσεων και ΜΜΕ, ενώ πρόσφατα δημιούργησε ένα παγκόσμιο δίκτυο πολυϊδιοκτησίας ποδοσφαιρικών συλλόγων.

naftemporiki.gr