Skip to main content

Ξεκίνησε η ανανέωση της πίστας στη Μόντσα

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου ένα εξάμηνο ενώ το κόστος θα αγγίξει τα 30 εκατομμύρια ευρώ

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες ανάπλασης και εκσυγχρονισμού της πίστας στη Μόντσα, μετά την κατακύρωση του συμβολαίου στη μιλανέζικη εταιρεία Bacchi έναντι ποσού πλησίον των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αξία που παράγει το ιταλικό Grand Prix σχεδόν αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ, εκ των οποίων τα 143 εκατομμύρια είναι άμεσες κι έμεσες επιπτώσεις την επικράτεια της γειτονικής χώρας.

Ο αναμενόμενος χρόνος κατασκευής είναι έξι μήνες, λίγο πριν τη φιλοξενία του διεθνούς φεστιβάλ αυτοκινητοβιομηχανίας (ΜιΜο) από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η 95η έκδοση του ιταλικού Grand Prix, την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα έργα ήταν απαραίτητα προκειμένου να πληρούνται τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας που απαιτούνται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί συντήρηση στην υπερκατασκευή του κυκλώματος με τη χρήση μειγμάτων υψηλής απόδοσης με πιθανή αποκατάσταση του υποστρώματος.

Θα γίνει επιπεδο-υψομετρική αναδιαμόρφωση της πίστας με επαναπροσδιορισμό των διαμήκων και εγκάρσιων κλίσεων, μαζί με την αντικατάσταση και την οριζόντια αναπροσαρμογή όλων των κρασπέδων του σιρκουί.

Το σύστημα διάθεσης και συλλογής νερού στην ευθεία εκκίνησης θα βελτιστοποιηθεί: τα υδραυλικά έργα θα σχεδιαστούν στην πραγματικότητα για τη διαχείριση του νερού κατά μήκος της διαδρομής.

Προβλέπονται εργασίες κατεδάφισης και ανακατασκευής για τρεις υπόγειες διαβάσεις, αλλά και κατασκευή νέας υπόγειας διάβασης. Η λεωφόρος εισόδου από το Βεντάνο θα υποβληθεί σε διάφορες παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κι άλλων πεζόδρομων.

naftemporiki.gr