Skip to main content

Ξεπέρασε τον σκόπελο των Άνω Λιοσίων ο Ολυμπιακός

Με τον Παπανικολάου να ηγείται της προσπάθειας οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με το «δεξί» τη νέα χρονιά στην Basket League

Ο Ολυμπιακός έπαιξε τρία παιχνίδια σε πέντε ημέρες αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να νικήσει την ΑΕΚ με 92-80 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το σημερινό (7/1) ήταν το 12ο ροζ φύλλο αγώνα για την ομάδα του Πειραιά, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν για έβδομη φορά στην περίοδο 2023-24.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξόδεψαν μεγάλη ενέργεια στους αγώνες με την Αρμάνι Μιλάνο και την Μονακό στο πλαίσιο της «διπλής εβδομάδας» στην Ευρωλίγκα, όμως κατόρθωσαν να κλείσουν αυτό το απαιτητικό διάστημα κάνοντας το 3Χ3.

Η απουσία του Κάναν με απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα πριν από το παιχνίδι, αλλά και των ΜακΚίσικ, Σίκμα που δεν έχουν δηλωθεί στην Α1, άφησε ανεπηρέαστη την πειραϊκή ομάδα, που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από την αρχή και άνοιξε το ρυθμό μετά τη δεύτερη περίοδο χωρίς να ξανακοιτάξει πίσω του, παρά το ξέσπασμα της Ένωσης στα τελευταία λεπτά του 2ου και 4ου δεκάλεπτου, όταν μείωσε στο -4 (72-76).

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων βασίστηκε στην κυριαρχία τους στη ρακέτα, αλλά κορυφαίος παίκτης τους ήταν ο Παπανικολάου που τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ, σε μια πληθωρική εμφάνιση.

Για την ΑΕΚ του Ζοάν Πλάθα, που είχε σε κακή ημέρα τον Ραντλ (0/7 τρίποντα), κορυφαίος μακράν του δεύτερου ήταν ο ΜακΡέι με 21 πόντους και 5/8 τρίποντα.