Skip to main content

Euroleague: Αθώοι Ρίζικ και Κορομηλάς

Eurokinissi Sports – ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Η διοργανώτρια αρχή του Eurocup αποφάσισε πως δεν υπάρχει απόπειρα δωροδοκίας του Ουκρανού διαιτητή, Μικόλα Αμπρόσοφ

Στο κενό έπεσαν οι κατηγορίες του Ουκρανού διαιτητή, Μικόλα Αμπρόσοφ, σύμφωνα με τον οποίο ο Μπόρις Ρίζικ και ο Ηλίας Κορομηλάς είχαν προσπαθήσει να τον δωροδοκήσουν για τον δεύτερο τελικό στο Eurocup to 2021, ανάμεσα στην Ούνιξ Καζάν και την Μονακό.

Έπειτα από εσωτερική έρευνα της Euroleague δεν προέκυψε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο για τους δύο εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει:

«’Όπως ανακοινώθηκε στις 3 Αυγούστου 2023, η Euroleague διεξήγαγε μια εσωτερική έρευνα μέσω ενός ανεξάρτητου ερευνητή, στο φως της υποτιθέμενης απόπειρας δωροδοκίας ενός μέλους της διαιτητικής ομάδας στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών του EuroCup το 2021, όπως είχε δημόσια καταγγελθεί από έναν εξ αυτών, του κ. Μικόλα Αμπρόσοφ.

Σαν αποτέλεσμα της έρευνας και βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν, προέκυψε ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία που επιτρέπουν να διαπιστωθεί δωροδοκία, γεγονός που καθιστά την υπόθεση αδιευκρίνιστη έναντι των εμπλεκόμενων προσώπων και ως εκ τούτου απορρίφθηκε.

Η Euroleague παραμένει πιστή στην προστασία της ακεραιότητας των διοργανώσεών της, εφαρμόζοντας τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα παρακολούθησης, προκειμένου να εντοπίζονται πιθανές πράξεις που απειλούν τις αρχές του fair play, οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα των αξιών της».