Skip to main content

Ο Ράτκλιφ ετοιμάζει 8 μεταγραφές κι άλλες τόσες αναχωρήσεις

Μετά την επισημοποίηση του 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ράτκλιφ έχει ήδη αρκετές ιδέες για τη μεταγραφική περίοδο

Χθες, η INEOS επισημοποίησε την επένδυσή της στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων και ισχυρό ανταγωνισμό από το Κατάρ, ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ κατάφερε να ενταχθεί στο θρυλικό αγγλικό κλαμπ.

Για να συμβεί αυτό πλήρωσε περίπου 1,3 δισ. λίρες (1,5 δισ. ευρώ) σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ. Η είδηση ​​ανακοινώθηκε μέσω δελτίου Τύπου που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των «Κόκκινων Διαβόλων».

Νέο ξεκίνημα λοιπόν για την ομάδα της Premier League, η οποία θα παραμείνει στα χέρια της οικογένειας Γκλέιζερ. Αλλά ο Ράτκλιφ θα έχει γνώμη, ιδιαίτερα όσον αφορά τις μεταγραφές την περίοδο που θα ανοίξει σε μια εβδομάδα.

Επιπλέον, ο αγγλικός Τύπος δίνει ήδη αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες ανήμερα των Χριστουγέννων του 2023. Ο Βρετανός επιχειρηματίας έχει κάποιες ιδέες για να βελτιώσει την ομάδα τις επόμενες εβδομάδες ή ακόμα και τους επόμενους μήνες.

Δεν είναι μυστικό ότι οι ένοικοι του «Ολντ Τράφορντ» χρειάζονται ένα σέντερ φορ παγκόσμιας κλάσης. Αφού δεν τα κατάφεραν πολλές φορές με τον Χάρι Κέιν, που διαπρέπει τώρα στην Μπάγερν Μονάχου, έχουν πλέον στο στόχαστρό τους τον Βίκτορ Όσιμεν.

Ο παίκτης της Νάπολι είναι ένας τρομερός σκόρερ και στη Γιουνάιτεντ είναι πεπεισμένοι πως πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση, σύμφωνα με τη Sun.

Όμως, οι Άγγλοι θα πρέπει να είναι πολύ πειστικοί απέναντι στον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, τον πρόεδρο των «Παρτενοπέι» είναι γνωστός ως σκληρός διαπραγματευτής. Πόσο μάλλον που ο παίκτης έχει πρόσφατα επεκτείνει το συμβόλαιό του μέχρι το 2026 με ρήτρα αποδέσμευσης μεταξύ 120 και 130 εκατ. ευρώ.

Έτοιμη να ενισχυθεί σε όλους τους αγωνιστικούς τομείς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει και το βλέμμα της σε έναν τερματοφύλακα. Ο Ντέιβιντ Ντε Χέα, πρώην μέλος του οίκου και ελεύθερος, ευνοείται από τον νέο αρχηγό.

Για τις υπόλοιπες θέσεις, οι Φρένκι ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα), Γκονσάλο Ινάσιο (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας) και Σερζ Γκνάμπρι (Μπάγερν Μονάχου) είναι στο στόχαστρο.

Από την πλευρά της, η Evening Standard επικαλείται τα ονόματα των Γιουσούφ Φοφανά (Μονακό), Ζαν-Κλερ Τοντιμπό (Νις) και Ρούνι Μπάρτζι (Κοπεγχάγη).

Σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις, επτά αστέρια απειλούνται. Η Sun αναφέρει τους Τζέιντον Σάντσο, Κασεμίρο, Ραφαέλ Βαράν, Άντονι, Χάρι Μαγκουάιρ, Αντρέ Ονάνα και Μπρούνο Φερνάντες, ενώ σε αυτούς μπορεί να προστεθεί και ο Άντονι Μαρσιάλ, τον οποίο ο σύλλογος δεν θέλει πλέον.

Με 8 παίκτες «στοχευμένους» και 8 έτοιμους να αποχωρήσουν, η Γιουνάιτεντ του Ράτκλιφ ενδέχεται να αλλάξει πρόσωπο. Επιπλέον, δεν είναι βέβαιο ότι ο Τεν Χαγκ θα παραμείνει στη θέση του, αφού ο Γκρέιαμ Πότερ είναι πολύ δημοφιλής στην INEOS.

naftemporiki.gr