Skip to main content

Επιστροφή στις νίκες για το Λαύριο

Η ομάδα της Λαυρεωτικής υπέταξε τον Άρη ενώ με νίκες συνέχισαν στο πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και Μαρούσι

Το Λαύριο επέστρεψε στις νίκες ύστερα από έξι διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στην παράταση του Άρη με 91-86.

Οι «Κίτρινοι» βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με διαφορά 17 πόντων στην τρίτη περίοδο αλλά επέστρεψαν στο παιχνίδι και μάλιστα στα 30΄΄ πριν τη λήξη προηγήθηκαν με 74-71, για να ισοφαρίσει με τρίποντο σε 76-76 ο Θόρντον στα 14΄΄ και να αστοχήσει ο Χάρελ στην εκπνοή.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Ντε Τζούλιους (25 πόντοι) και ο Μουρ (20 πόντοι, 12 ριμπάουντ), αλλά καθοριστικός υπήρξε ο Θόρντον με το κρίσιμο τρίποντο.

Από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που παρατάχθηκε με πέντε ξένους, υπέρτεροι ήταν ο Γκάλινατ με 25 πόντους και ο Χάρελ με 16.

Αντίθετα, ο συμπολίτης του Άρη, ΠΑΟΚ, δυσκολεύτηκε πολύ αλλά νίκησε εντός έδρας την Καρδίτσα με 72-69, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα.

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε στο 23΄ με 56-34, αλλά οι Θεσσαλοί με μπροστάρηδες ΜακΚάλουμ και Γιάνκοβιτς ψαλίδισαν τη διαφορά, μείωσαν σε 70-69 στα 32΄΄ πριν τη λήξη και είχαν την ευκαιρία για παράταση, αλλά το τρίποντο του Σάιμπερτ ήταν άστοχο.

Νίκη και για το Μαρούσι, η τέταρτη εφετινή, με «θύμα» την ομάδα του Κολοσσού, της οποίας επιβλήθηκε με 85-74 κυριαρχώντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Η ομάδα των βορείων προαστίων έφτασε ακόμα και στο +22 (50-38 στο 22΄) και, ουσιαστικά, δεν απειλήθηκε από το συγκρότημα του «σμαραγδένιου νησιού».