Skip to main content

Χωρίς Νεϊμάρ η Βραζιλία στο Κόπα Αμέρικα

REUTERS/Amanda Perobelli

Ο σταρ της Σελεσάο δεν μπορεί να βγει νικητής στη μάχη με το χρόνο μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη

Ο Νεϊμάρ δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Κόπα Αμέρικα του 2024, προγραμματισμένο για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε ο γιατρός της Εθνικής Βραζιλίας.

Ο σταρ της Σελεσάο τραυματίστηκε στην ήττα με 2-0 από την Ουρουγουάη στο Μοντεβιδέο, σε αγώνα της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Μεταφέρθηκε στο φορείο δακρυσμένος και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Νοέμβριο για ρήξη χιαστού και μηνίσκου στο αριστερό γόνατο.

Τουλάχιστον εννέα μήνες αποκατάστασης χρειάζονται για να επιστρέψει στο παιχνίδι μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό, έναν από τους πιο σοβαρούς για κάθε ποδοσφαιριστή, εξήγησε ο Βραζιλιάνος γιατρός Ροντρίγκο Λάσμαρ.

Ο Λάσμαρ απέκλεισε ότι ο Νεϊμάρ θα μπορέσει να συμμετάσχει από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου στη διοργάνωση που συγκεντρώνει τα δέκα έθνη της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) και τα έξι της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Βόρειας-Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF).

«Δεν θα έχει χρόνο, είναι πολύ νωρίς. Δεν έχει νόημα να βιαστούμε να τον επαναφέρουμε νωρίτερα και να πάρουμε περιττά ρίσκα», δήλωσε ο Λάσμαρ στο Brazilian Radio 98 FM. «Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Το να μιλάμε για επιστροφή πριν από εννέα μήνες είναι νωρίς», πρόσθεσε.

Ο γιατρός, ωστόσο, ήταν καθησυχαστικός για τις πιθανότητες να επιστρέψει ο 31χρονος άσος της σαουδαραβικής Αλ-Χιλάλ στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από τον τραυματισμό του.

«Περιμένουμε να ανακάμψει πλήρως μετά από αυτό το διάστημα, έτοιμος να επιστρέψει στο παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο, με καλά αποτελέσματα, χωρίς κανένα είδος περιορισμού», είπε ο Λάσμαρ.

naftemporiki.gr