Skip to main content

Ο Ρικέλμε νίκησε Μιλέι και Μάκρι για την προεδρία της Μπόκα Τζούνιορς

Ο παλαίμαχος Αργεντινός άσος είναι ο νέος επικεφαλής του λαοφιλούς συλλόγου συγκεντρώνοντας το 64% των ψήφων μεταξύ των 43.367 μελών

Στο τέλος μιας μακράς μάχης, όχι μόνο εκλογικής αλλά και δικαστικής, η οποία περιλάμβανε αναστολή της ψηφοφορίας που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 3 Δεκεμβρίου αλλά διεξήχθη χθες (17/12), ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και απερχόμενος αντιπρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, αναδείχθηκε πρόεδρος του συλλόγου.

Ο Ρικέλμε θα είναι ο νούμερο ένα των «Χεϊνέσες» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αφού επικράτησε με μεγάλη διαφορά έναντι του αντίπαλου Αντρές Ιμπάρα, ο οποίος είχε παρουσιάσει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μαουρίσιο Μάκρι, ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του.

Με την καταμέτρηση να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και το πλεονέκτημα του Ρικέλμε περίπου στο 30%, ο Ιμπάρα παραδέχτηκε επίσημα τη νίκη του αντιπάλου του στα μέσα ενημέρωσης, θεωρώντας αδύνατη την ανατροπή του αποτελέσματος.

Στις εκλογές του «γαλαζοκίτρινου» συλλόγου, του δημοφιλέστερου στην Αργεντινή μαζί με τη Ρίβερ Πλέιτ, συμμετείχαν 43.367 μέλη, ξεπερνώντας τον αριθμό που είχε φτάσει η ίδια η Μπόκα το 2019, όταν ψήφισαν 38.363. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και αντιπρόεδρος συγκέντρωσε το 64% των ψήφων.

Η εκλογική μάχη είχε επίσης πολιτική προέκταση, λόγω της συμμαχίας που σχημάτισε ο Μάκρι, πρώην πρόεδρος της Μπόκα μεταξύ 1995 και 2008, με τον νικητή των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή, τον υπερφιλελεύθερο Χαβιέ Μιλέι.

Μάλιστα, ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας, πήγε να ψηφίσει, αλλά αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς που ήταν παρόντες στο εκλογικό κέντρο.

Πριν από ημέρες, μετά την ανακοίνωση της αναστολής των εκλογών που ήταν προγραμματισμένες για τις αρχές Δεκεμβρίου, ο Ρικέλμε είχε καταγγείλει το γεγονός ότι ο Ιμπάρα και ο Μάκρι σκόπευαν να μετατρέψουν την Μπόκα στον πρώτο ιδιωτικοποιημένο σύλλογο στην Αργεντινή.

naftemporiki.gr