Skip to main content

«Κόλλησε» η Λίβερπουλ, προσπέρασε η Άρσεναλ

REUTERS/Molly Darlington

Η ομάδα του Κλοπ πέταξε δυο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της απέναντι σε μια απογοητευμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Λίβερπουλ έχασε την ευκαιρία να ανακτήσει την πρώτη θέση στο αγγλικό πρωτάθλημα μένοντας στο 0-0 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ», τερματίζοντας το απόλυτο εντός έδρας ρεκόρ της αυτή τη σεζόν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε δει την Άρσεναλ να ανεβαίνει πρώτη μετά τη νίκη επί της Μπράιτον με 2-0 (53΄ Γκαμπριέλ Ζεσούς, 87΄ Χάβερτς) στο «Εμιρέιτς» και χρειαζόταν νίκη για να επιστρέψει εκεί που βρισκόταν πριν τη διεξαγωγή της 17ης αγωνιστικής.

Απέναντι στους «Κόκκινους» μια Γιουνάιτεντ που δεν είχε αυτοπεποίθηση μετά από μια άθλια εβδομάδα, αλλά κράτησε το βαθμό. Οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο κοντά στο γκολ με ένα σουτ του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ που χτύπησε στο δοκάρι, ενώ ο Ράσμους Χόιλουντ είχε την καλύτερη ευκαιρία της Γιουνάιτεντ.

Οι φιλοξενούμενοι τερμάτισαν με 10 παίκτες, αφού ο Ντιόγκο Νταλότ αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δύο σχεδόν ταυτόχρονα δοσμένες κίτρινες κάρτες, και οι δύο λόγω διαμαρτυρίας.

Η δεύτερη Λίβερπουλ έχει 38 βαθμούς σε 17 παιχνίδια με κορυφαία την Άρσεναλ (39), ενώ η Γιουνάιτεντ είναι έβδομη με 28. Απόψε, η Λίβερπουλ άνοιξε εν μέρει για πρώτη φορά την ανανεωμένη κερκίδα της στο «Άνφιλντ Ρόουντ» για να υποδεχθεί 57.000 θεατές, τους περισσότερους εδώ και 50 χρόνια στο γήπεδό της.

Ισόβαθμη της Λίβερπουλ είναι η εκπληκτική Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, που ξεπέρασε τον σκόπελο της Μπρέντφοντ νικώντας την εκτός έδρας 2-1 (77΄ Μορένο, 85΄ Γουότκινς – 45΄ Πότερ) με ανατροπή, ενώ η Γουέστ Χαμ επιβλήθηκε της Γουλβς 3-0((22΄, 32΄ Κούντους, 74΄ Μπόουεν).