Skip to main content

Premier League: Ο Τομ Λόκιερ της Λούτον νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση

REUTERS/Toby Melville

Ο αρχηγός της Λούτον υπέστη καρδιακή ανακοπή και κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Μπόρνμουθ

Ο αρχηγός της Λούτον, Τομ Λόκιερ, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη απόψε στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ εναντίον της Μπόρνμουθ.

Ο 29χρονος Λόκιερ κατέρρευσε μόνος στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης και χρειάστηκε να λάβει ιατρική βοήθεια πριν τον μεταφέρουν εκτός με φορείο.

Στη συνέχεια, ο διαιτητής Σάιμον Χούπερ οδήγησε και τις δύο ομάδες εκτός γηπέδου στο στάδιο «Βιτάλιτι» του Μπόρνμουθ, πριν αργότερα διακόψει οριστικά το παιχνίδι.

Η Λούτον ανέφερε ότι η ιατρική της ομάδα επιβεβαίωσε πως ο Λόκιερ είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή στο γήπεδο, αλλά ανταποκρίθηκε στη βοήθεια που του παρασχέθηκε.

Ο σύλλογος πρόσθεσε ότι ο ποδοσφαιριστής έλαβε περαιτέρω θεραπεία εντός του γηπέδου προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου είναι σταθερός και θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Η οικογένειά του είναι μαζί του.

«Όλοι ελπίζουμε και προσευχόμαστε για τον αρχηγό μας Τομ Λόκιερ, ο οποίος ευτυχώς ανταποκρίνεται και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο», ανέφερε η δήλωση της Λούτον.

«Δεν γνωρίζουμε την πλήρη έκταση του τι συνέβη και ποια είναι τα επόμενα βήματα σε αυτό το στάδιο, αλλά ευχαριστούμε την Μπόρνμουθ και το ιατρικό επιτελείο και στις δύο πλευρές για την άμεση ανταπόκρισή τους, η οποία ήταν απολύτως εκπληκτική.

Λυπούμαστε για όλους τους παρευρισκόμενους οπαδούς που οι παίκτες και από τις δύο ομάδες δεν είχαν καμία διάθεση να συνεχίσουν το παιχνίδι, αφού είδαν τον πολύ αγαπημένο συμπαίκτη και φίλο τους να καταρρέει με αυτό τον τρόπο και δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το παιχνίδι σε τέτοιες συνθήκες.

Τους ευχαριστούμε όλους για το υπέροχο χειροκρότημα και το τραγούδι του ονόματος του Λοκ μέσα στο γήπεδο σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Τώρα είναι η ώρα για όλους τους παίκτες, το προσωπικό και τους οπαδούς μας να ενωθούν όπως κάνουμε πάντα και να δώσουμε την αγάπη και την υποστήριξή μας στον Τομ και την οικογένειά του. Οι σκέψεις μας είναι μαζί του και με όλους αυτούς».

Οι ομάδες ήταν ισόπαλες (1-1) όταν συνέβη το περιστατικό, με τον Ντομινίκ Σολάνκε να ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ του Ελάια Αντεμπάγιο για τη Λούτον. Η Premier League δεν έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση για το μέλλον του αγώνα μετά τη διακοπή του.