Skip to main content

Ευρώπης συνέχεια για Ολυμπιακό, 5-2 την Τόπολα

Η πειραϊκή ομάδα απλοποίησε την κατάσταση όταν προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο με Ποντένσε κι Ελ Κααμπί ενώ έπαιξε για πρώτη φορά ο Ρίτσαρντς

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, κράτησε ψηλά το κεφάλι στο έρημο «Γ. Καραϊσκάκης» και πήρε μια εύκολη αλλά και εμφατική πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League, στο ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 5-2 την Μπάτσκα Τόπολα για την 6η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου στο Europa League και τερμάτισαν τρίτοι με 7 βαθμούς, αφήνοντας τελευταίους τους Σέρβους.

Η πειραϊκή ομάδα απλοποίησε τα πράγματα από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 βάζοντας το νερό στο αυλάκι. Η ανωτερότητά της καρποφόρησε για πρώτη φορά στο 21΄, όταν ο Ροντινέι έστειλε «συστημένη» σέντρα στο κεφάλι του Ελ Κααμπί και από εκεί η μπάλα μπήκε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 35΄ ακυρώθηκε γκολ του Μαροκινού και στο 40΄ ο Ποντένσε διπλασίασε με μια έξοχη προσπάθεια και τελείωμα, για να γράψει και το 3-0 ο δαιμόνιος Πορτογάλος στο 42΄ με ένα εξίσου ωραίο γκολ.

Στο 46΄ ο Ρέτσος δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το 4-0, όταν πήρε την κεφαλιά στο κόρνερ του Φορτούνη, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και από εκεί στην πλάτη του Ίλιτς και στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ορτέγκα έχασε τον έλεγχο της μπάλας που κατέληξε στον Τζόκοβατς, εκείνος πέρασε τον Ντόη και νίκησε τον Πασχαλάκη μειώνοντας σε 4-1.

Οι Σέρβοι έμειναν με 10 παίκτες στο 60΄ μετά την αποβολή του Κούβελιτς αλλά στο επόμενο λεπτό πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με τον Τσίρκοβιτς να νικά τους πάντες στο σπριντ για το 4-2.

Ο Ελ Αραμπί επέστρεψε στο σκοράρισμα για το τελικό 5-2 στο 67΄, λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι αντί του συμπατριώτη του Ελ Κααμπί και στο πρώτο άγγιγμα της μπάλας!

Στα αξιοσημείωτα ενός αγώνα που από την αρχή έως το τέλος ήταν μονόλογος του Ολυμπιακού καταγράφηκε η πρώτη συμμετοχή του Ομάρ Ρίτσαρντς με τα «ερυθρόλευκα», όταν μπήκε αντί του Καμαρά στο 86ο λεπτό.