Skip to main content

Με μοιραίο τον Αθανασιάδη, η ΑΕΚ λύγισε στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ

EUROKINISSI

Η Ένωση το πάλεψε αλλά δύο πολύ σοβαρά λάθη του Έλληνα κίπερ, οδήγησαν στην ήττα με 3-1 από την ολλανδική ομάδα και στον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Δεν τα κατάφερε απόψε η ΑΕΚ στο Άμστερνταμ. Η Ένωση των πολλών απουσιών ηττήθηκε από τον Άγιαξ με 3-1 και αποκλείστηκε από την συνέχεια των διοργανώσεων της UEFA, με την ολλανδική ομάδα να παίρνει την τρίτη θέση και να συνεχίζει στο Conference League.

H αναμέτρηση ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ, καθώς ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ μόλις στο πέμπτο γκολ. Ο Αθανασιάδης έκανε λανθασμένη έξοδο μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Άκπομ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Η αντίδραση της Ένωσης, όμως, ήταν άμεση! Στο 11′ ο Ελίασον εκτέλεσε το φάουλ και ο Λιβάι με πολύ ωραία κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Μάλιστα στο 18′ η ομάδα του Αλμέιδα έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή αλλά ο Ραμάι είπε «όχι» στον Τσούμπερ. Στο 20′ οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Χάτο βρήκε τον Τέιλορ και εκείνος με δυνατό σουτ έκανε το 2-1. To παιχνίδι είχε πολύ έντονο ρυθμό και οι Ολλανδοί στο 34′ και στο 37′ έχασαν καλές ευκαιρίες με Μπρόμπει και Άκπομ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε δυνατά αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα ο Άγιαξ σκόραρε και τρίτο γκολ στο 56′. Στο πλασέ του Άκπομ, η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του Αθανασιάδη που με το δεύτερο μεγάλο λάθος στο ματς, έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχους για το 3-1.

O Άγιαξ άφησε την μπάλα στην Ένωση που δεν είχε λύσεις επιθετικά και στις κόντρα επιθέσεις ο ”Αίαντας” ήταν πολύ επικίνδυνος, με τον Αθανασιάδη να βγαίνει τρεις φορές νικητής σε τετ α τετ με τον Άκπομ.

Το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος, η ΑΕΚ τερμάτισε στην τελευταία θέση του πιο δύσκολου ομίλου στο Europa League παρά την απόλυτα ανταγωνιστική εικόνα της και αποκλείστηκε από την συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.