Skip to main content

Στους «16» με φιέστα ο ΠΑΟΚ

Ο μακεδονικός σύλλογος επικύρωσε με ωραίο ποδόσφαιρο και ακόμη μία νίκη την απευθείας είσοδο στα νοκ άουτ του Conference League

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την παρουσία του στη φάση των ομίλων του UEFA Europa Conference League με τον τρόπο που άρμοζε στην εφετινή πορεία του: νίκησε την Ελσίνκι με 4-2 στην Τούμπα μετατρέποντας τον αγώνα σε γιορτή και «σφράγισε» την απευθείας πρόκριση στους «16».

Ο «Δικέφαλος» έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών για ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με τους 16 που μάζεψε στον 7ο όμιλο (16-10 τα τέρματα) και συμπλήρωσε 13 παιχνίδια αήττητος στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Στο 6ο λεπτό ο Μπαντέ βρήκε τον Ραντούλοβιτς που προσποιήθηκε στον Μιχαηλίδη και με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 14΄ ο Μιχαηλίδης είχε δοκάρι αλλά στο 37΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Οζντόεφ, μετά τη συνεργασία Μεϊτέ-Τάισον και γύρισμα του Βραζιλιάνου.

Το δεύτερο ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο 47΄ ο Τόμας βρήκε τον Κωνσταντέλια στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο 19χρονος μεσοεπιθετικός με αριστερό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Στο 53΄ από γέμισμα στην περιοχή των Φινλανδών η μπάλα έφτασε στον Μιχαηλίδη που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Τόιβιο και κατέληξε στα δίχτυα του Μάενπαα για τρίτη φορά.

Ο ΠΑΟΚ δεν έριξε ρυθμό και στο 85΄ ήταν η σειρά του Μουργκ να χριστεί σκόρερ για το 4-1, μετά την πάσα του Τάισον, για να μειώσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι ο Χετεμάι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Μάρκος Αντόνιο.