Skip to main content

Τέλος το ντους στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα

Σύντομα κάτι θα αρχίσει να μυρίζει άσχημα στην καταλανική ομάδα και δεν θα είναι η θέση της στην κατάταξη...

Τον Ιανουάριο του 2024 θα τεθεί σε ισχύ στην Καταλονία ένα μέτρο για την καταπολέμηση της ακραίας ξηρασίας, με  αποτέλεσμα την απαγόρευση της χρήσης ντους για Μπαρτσελόνα, Χιρόνα, Εσπανιόλ κι άλλες αθλητικές ομάδες της περιοχής.

Ο Νταβίντ Μασκόρτ, σύμβουλος δράσης για το κλίμα της «Generalitat» (πολιτικός οργανισμός της κοινότητας της Καταλονίας) ζήτησε από τους Καταλανούς αυτή την Τρίτη «να μην κάνουν ντους σε αθλητικές εγκαταστάσεις» μετά από αγώνες ή προπόνηση, επειδή η ισπανική περιοχή βρίσκεται σε κλιματική έκτακτη ανάγκη.

Σε κάθε περίπτωση, οι σύλλογοι που εξακολουθούν να επιθυμούν να μπορούν να ποτίζουν το γκαζόν τους θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτόν τον κανόνα ή ακόμα και να κλείσουν τελείως τα ντους τους.

Η ξηρασία, που αντιπροσωπεύει ένα από τα κύρια προβλήματα προς διαχείριση στην Καταλονία, θα επιφέρει αλλαγές στην καθημερινότητα, τις οποίες οι αθλητές (και όχι μόνο) θα πρέπει αναγκαστικά να υποστούν.

Ωστόσο, οι σύλλογοι θα έχουν το δικαίωμα να ποτίζουν το χορτάρι του γηπέδου τους για να είναι ποιοτικό. Ο σύμβουλος της Generalitat δικαιολόγησε το μέτρο εξηγώντας ότι «η κατανάλωση νερού είναι πολύ χαμηλότερη στο σπίτι από ό,τι σε αθλητικούς χώρους».

naftemporiki.gr