Skip to main content

Αλμέιδα: Βαρετό να παίζεις για ισοπαλία, ήρθαμε στο Άμστερνταμ για τη νίκη

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ έθεσε τον στόχο και τη φιλοσοφία της Ένωσης ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Άγιαξ

Η ΑΕΚ θέλει να μην χάσει αύριο το βράδυ στο  Άμστερνταμ από τον Άγιαξ, ώστε να πάρει την τρίτη θέση στον όμιλο και να συνεχίσει στο Conference League, με τον Ματίας Αλμέιδα να τονίζει πως η ομάδα του έχει μάθει να παίζει μόνο για την νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη Τὐπου ο Αργεντινός προπονητής της Ένωσης:

  • Για το πως έχει στο μυαλό του, τον αυριανό «τελικό»:

«Έχω σκεφτεί πάρα πολύ και συνεχίζω να σκέφτομαι. Έχω μια ακόμα μέρα για να σκεφτώ. Το γκρουπ έχει καταφέρει να είναι ανταγωνιστικό. Έχει δείξει χαρακτήρα, έχει δείξει πολύ όρεξη, έχει δείξει πως θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Έπρεπε να είχαμε φτάσει σ’ αυτό το ματς, έχοντας πάρει περισσότερους βαθμούς. Αλλά είναι σημαντικό να φτάνουμε εδώ και να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Εμπιστεύομαι πολύ τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι αύριο. Και μπορώ να πω έχω μεγάλες προσδοκίες για το αυριανό ματς. Αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο που έχει αλλάξει προπονητή και τρόπο παιχνιδιού. Έχει βελτιωθεί ως προς τα αποτελέσματα. Εμείς αυτό που θα προσπαθήσουμε, είναι να διασκεδάσουμε το ποδόσφαιρο. Αυτό που κάνουμε πάντα».

  • Για το εάν θα εκτοξευτεί η ΑΕΚ από τυχόν πρόκριση:

«Όχι, η δική μας νοοτροπία είναι πάντα ίδια. Δεν θα αφήνουμε να μας επηρεάσει ένα ματς, για το πως θα συνεχίσουμε. Εμείς ερχόμαστε εδώ και ψάχνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Αλλά ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα, ούτε ένα αρνητικό, δεν μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και που δουλεύουμε».

  • Για το τι περιμένει να δει διαφορετικό από τον Άγιαξ σε σχέση με το πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια και για τα στοιχεία που έχει επισημάνει στους παίκτες του:

«Είναι δυο διαφορετικές ομάδες. Γιατί με την αλλαγή προπονητή, υπήρξε διαφορετικό σύστημα. Αλλαγές θέσεων σε κάποιους ποδοσφαιριστές. Αυτό που λέω και μεταφέρω πάντα στους παίκτες μου, είναι το πώς παίζει ο αντίπαλος, να σεβόμαστε όλους τους αντίπαλους. Αλλά για μένα είναι πιο σημαντικό, το πώς θα είναι οι δικοί μας ποδοσφαιριστές. Αν είναι καλά, θα απολαύσουμε ένα όμορφο παιχνίδι. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, όλοι έχουμε την διάθεση να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Σίγουρα θα δούμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Και κυρίως γιατί βρισκόμαστε σ’ έναν από τους ναούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τελευταία φορά που βρέθηκα σ’ αυτό το γήπεδο ήταν το 2000. Έβλεπα τώρα τις φωτογραφίες με τους παίκτες που έχουν περάσει από τον Άγιαξ. Και είμαι χαρούμενος να είμαι σ’ ένα γήπεδο σαν αυτό»

  • Για το αν βλέποντας τις φωτογραφίες των παικτών του Άγιαξ, θα δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές ή θα τους φρενάρει για να μην παρασυρθούν:

«Οι δικοί μας παίκτες έχουν τη δική τους ιστορία. Η δική μας ομάδα, το ίδιο. Η ατμόσφαιρα που μπορεί να ζήσει κανείς στο γήπεδο της ΑΕΚ ,είναι μοναδική. Επομένως δεν θα μας εκπλήξει τίποτα. Μελαγχολώ καμία φορά, γιατί τα παιδιά αυτά είναι πολύ νέα και βλέποντας ας πούμε την φωτογραφία του Φαν Μπάστεν, δεν είχαν την ευκαιρία να τον δουν να παίζει. Αυτό το κλαμπ έχει χαράξει κάτι ξεχωριστό στο ποδόσφαιρο στο παγκόσμιο επίπεδο. Και έχει κάνει κάτι τεράστιο, για την δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν βγάλει τόσους ποδοσφαιριστές και θα βγάλουν άλλους τόσους. Μας δίνει κίνητρο όλο αυτό, αλλά δεν φρενάρει την όρεξη μας. Είναι καλό να αναγνωρίζουμε κάποια πράγματα».

  • Για το γεγονός πως η ΑΕΚ βολεύεται με δυο αποτελέσματα και για τη διαχείριση των απουσιών:

«Έχουμε ετοιμάσει αυτό το ματς για να παίξουμε στην αντεπίθεση. Θα περιμένουμε (γέλια). Όχι, φυσικά όχι. Ήρθαμε εδώ για να επιδιώξουμε τη νίκη. Δεν είναι καθόλου στο μυαλό μας, να πάρουμε κάποιο ισόπαλο αποτέλεσμα. Θα μας έκανε ζημιά κάτι τέτοιο. Αν σχεδίαζα ένα ματς για την ισοπαλία, τότε δεν θα πίστευα στους ποδοσφαιριστές μου. Είναι και πολύ βαρετό, να βγεις σ’ ένα ματς για την ισοπαλία. Είναι πολύ κακό για έναν παίκτη, να έχει έναν προπονητή που να του πει περίμενε πίσω για να πάρεις την ισοπαλία. Κανένα παιδί δεν μπήκε ποτέ να παίξει, για να πάρει ισοπαλία. Και οι παίκτες μου θέλω να βγουν στο γήπεδο και να διασκεδάσουν. Και διασκεδάζεις όταν πας για να κερδίσεις. Ήρθαμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας και χωρίς να πάμε για δυο αποτελέσματα».

  • Για το τι πρέπει να έχει η ΑΕΚ, για να πάρει την πρόκριση:

«Αν ήταν να αλλάξω κάτι, δεν θα άλλαζα τίποτα σε σχέση με το πρώτο ματς με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κάναμε μεγάλο παιχνίδι και είχαμε την φάση με τον Γιόνσον στο τελευταίο λεπτό. Παίξαμε σ’ όλο το ματς πολύ καλά. Μετά το παιχνίδι είχαμε πει, πως δεν μετατρέψαμε σε γκολ τις φάσεις που είχαμε δημιουργήσει. Εύχομαι και επιθυμώ, να παίξουμε το ίδιο καλά και αυτή την φορά να μετατρέψουμε σε γκολ τις φάσεις. Έχουμε πολλή διάθεση, για να συνεχίσουμε αυτή την διαδρομή. Έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο σ’ αυτή την διοργάνωση. Έχουμε αυτή την όρεξη να συνεχίσουμε στην Ευρώπη».