Skip to main content

Λουτσέσκου: Μόνο νίκη κι ας έχουμε προκριθεί

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο την Ελσίνκι και ο προπονητής του έδωσε το στίγμα προσέγγισης του αγώνα

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου επιθυμεί για την ομάδα του ένα φινάλε ανάλογο της μέχρι σήμερα πορείας της στον 7ο όμιλο του  Conference League. Αύριο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Ελσίνκι (14/12, 19:45) στην Τούμπα και μπορεί να είναι ήδη μαθηματικά πρώτος αλλά ο Ρουμάνος προπονητής θέλει μόνο νίκη.

«Ο αθλητικός μας στόχος όσον αφορά στους ομίλους επιτεύχθηκε με φανταστικό τρόπο, κερδίζοντας δύο φορές την Άιντραχτ Φρανκφούρτης… Είναι θέμα νοοτροπίας της ομάδας, θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ένα γκρουπ νικητών. Είναι θέμα περηφάνιας και ρεκόρ, αλλά και ανόδου στην κατάταξη της UEFA και οικονομικό», επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την απόφαση της Κυβέρνησης να διεξάγονται για το επόμενο δίμηνο κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχαμε ιδιαίτερο χρόνο για να συζητήσουμε γι’ αυτές τις αποφάσεις με τους ποδοσφαιριστές, καθώς προέχει η νίκη με την Ελσίνκι. Όλοι, όμως, γνωρίζουν πάνω-κάτω την κατάσταση. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια μας, να πάρουμε το μάξιμουμ από αυτά και αργότερα θα συζητήσουμε τα υπόλοιπα», σχολίασε.

Και πρόσθεσε: «Είναι μία απόφαση που δεν θέλω να την αναλύσω. Είναι… και συγγνώμη που το λέω. Εμείς κάθε φορά που κάνουμε ένα λάθος το πληρώνουμε. Δεν έχει κάποια λογική η απόφαση αυτή. Είναι κάτι που σχολιάζω κι αφορά τη δική μου ομάδα. Θα έχουμε τα ντέρμπι χωρίς κόσμο και δεν γνωρίζουμε ακόμη τη βαθμολογική σημασία που θα έχουν εκείνα τα παιχνίδια.

Δεν είναι δίκαιο. Δεν θα έχουμε τον κόσμο μας δίπλα μας, που μπορεί να δημιουργήσει μία πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρα για κάθε αντίπαλο. Ειλικρινά μιλώντας, δεν νομίζω ότι το μέτρο αυτό μπορεί να προσφέρει λύση για πράγματα που ενδεχομένως να είναι πέρα από τις ίδιες τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Υπάρχουν αρμόδιοι, βέβαια, που θα πρέπει να βρουν μία στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Καταλήγοντας, ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε για το επικείμενο Copa Africa και το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας του τον Ιανουάριο.

«Ας αφήσουμε να περάσουν αυτά τα παιχνίδια. Έχουμε αύριο ένα σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα, για πολλούς λόγους. Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Έχουμε πει τι περιμένουμε. Αν προκύψει κάτι που μπορεί να προσφέρει λύση και να αναβαθμίσει την κατάσταση, θα το συζητήσουμε», απάντησε.

Από τους παίκτες του «Δικέφαλου» στο πάνελ βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, που εγκωμίασε το έργο του προπονητή του λέγοντας ότι «έχει πετύχει πολλά στην καριέρα του, έχει ισχυρή προσωπικότητα, έχει εμπειρία και μας έχει βοηθήσει κι εμάς τους νέους πάρα πολύ. Η ομάδα είναι όπως πρέπει και νομίζω ότι όλο αυτό είναι πολύ καλό».

Αφού επισήμανε την αξία της απευθείας πρόκρισης του συλλόγου στους «16» του Conference League, δήλωσε για την αυριανή συνάντηση:

«Στόχος μας είναι να τελειώσουμε χωρίς ήττα, καθώς έχουμε κι ένα ρεκόρ, που, αν κερδίσουμε και πάρουμε τους τρεις πόντους, θα είμαστε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα φτάσει τους 16 βαθμούς στην Ευρώπη. Είναι κίνητρο κι ότι θα βρεθεί ο κόσμος για τελευταία φορά κοντά μας. Θα κάνουν μετά πολύ καιρό να έρθουν ξανά. Θα είναι ιδιαίτερο παιχνίδι».