Skip to main content

Νέος μέτοχος μειοψηφίας στην Παρί Σ. Ζ. η Arctos

Η είσοδος της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων στη σύνθεση της πρωταθλήτριας Γαλλίας ανεβάζει την αποτίμηση του συλλόγου στα 4,25 δις ευρώ

Μετά από μερικές εβδομάδες διαπραγματεύσεων, η Παρί Σεν Ζερμέν απόκτησε νέο μέτοχο μειοψηφίας. Αυτό ανακοινώθηκε από την πρωταθλήτρια Γαλλίας, που καλωσορίζει την Arctos Partners η οποία κατέχει επίσης μειοψηφικό μερίδιο στην Αταλάντα, ομάδα της ιταλικής Serie A που ελέγχεται από κοινοπραξία με επικεφαλής τον Αμερικανό Στίβεν Παλιούκα και της οποίας η οικογένεια Περκάσι εξακολουθεί να είναι μέτοχος με 45%.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Equipe, η εταιρεία private equipe εξαγόρασε το 12,5% του συλλόγου που ανήκει στην ιδιοκτησία της Qatar Sports Investments έναντι 531,25 εκατ. ευρώ, που ανεβάζει έτσι τη συνολική αποτίμηση του συλλόγου στα 4,25 δισ.

Η συναλλαγή έκλεισε με σκοπό την οικοδόμηση μιας στρατηγικής συνεργασίας κι επενδυτικής συμφωνίας, που θα είναι η βάση της επόμενης φάσης παγκόσμιας ανάπτυξης της Παρί Σεν Ζερμέν και θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική και εμπορική επιτυχία του συλλόγου.

Ως μη ελεγχόμενος μέτοχος, η Arctos δεν θα έχει καμία επιρροή σε αθλητικά θέματα ενώ η QSI θα συνεχίσει να διατηρεί τον πλήρη έλεγχο όλων των αποφάσεων.

Όπως αναφέρεται στο επίσημο δελτίο Τύπου από τον παριζιάνικο σύλλογο, η επένδυση της Arctos θα συμβάλει στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Παρί και θα στηρίξει επίσης τις στρατηγικές πρωτοβουλίες του συλλόγου στον τομέα των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με το στάδιο και τις μελλοντικές φάσεις ανάπτυξης του προπονητικού κέντρου στο Ποϊσί, στα περίχωρα του Παρισιού.

Η Arctos θα παρέχει επίσης στρατηγικές υπηρεσίες και τεχνογνωσία, με στόχο να βοηθήσει τον σύλλογο να επιτύχει τις φιλοδοξίες του: συνέχιση της διεθνούς επέκτασης σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, προσέλκυση οπαδών σε όλες τον κόσμο και συνεργασία για να εξερευνήσουν τις αθλητικές επενδυτικές ευκαιρίες σε όλη τη Γη.

Η Arctos εφαρμόζει τη βαθιά γνώση της βιομηχανίας, την επιχειρησιακή της τεχνογνωσία, την έρευνα που υποστηρίζεται από την επιστήμη δεδομένων και το εκτεταμένο δίκτυο σχέσεων για να επιταχύνει την ανάπτυξη και να ενισχύσει την αξία του χαρτοφυλακίου αθλητικών franchises της.

Μέχρι σήμερα, η Arctos έχει ανακοινώσει επενδύσεις σε περισσότερους από 20 επαγγελματικούς αθλητικούς οργανισμούς: MLB, NBA, MLS, NHL, Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Για την QSI, εκτός από την εισαγωγή ενός κορυφαίου στρατηγικού εταίρου και την εισαγωγή νέων επενδύσεων για να πάει ο σύλλογος στο επόμενο επίπεδο, η συναλλαγή με την Arctos αποκρυσταλλώνει την θεαματική ανάπτυξη και την εκτίμηση της αξίας της Παρί Σεν Ζερμέν υπό τη δεκαετή διαχείριση της QSI, δημιουργώντας ένα νέο σημείο αναφοράς στην Ευρώπη.

naftemporiki.gr