Skip to main content

Τετραετή αποκλεισμό ζήτησε για τον Πογκμπά η εισαγγελία αντιντόπινγκ

Το αίτημα αποβολής έφτασε τελικά για τον μέσο της Γιουβέντους, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην τεστοστερόνη και κινδυνεύει με πολυετή αποκλεισμό

Η εθνική εισαγγελία κατά του ντόπινγκ ζήτησε τετραετή αποκλεισμό για τον Πολ Πογκμπά, τον άσο της Γιουβέντους που βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη μετά από τεστ αντιντόπινγκ.

Το θετικό αποτέλεσμα προέκυψε μετά από έλεγχο ρουτίνας που διενεργήθηκε την 20ή Αυγούστου στο Ούντινε, στο τέλος της πρώτης αγωνιστικής στη εφετινή Serie A. Το εθνικό δικαστήριο αντιντόπινγκ ανέστειλε την αγωνιστική δραστηριότητα του παίκτη στις 11 Σεπτεμβρίου.

Όταν αποφασιστεί ο αποκλεισμός, η Γιουβέντους, που έχει επιβεβαιώσει την προθυμία της να περιμένει τον Πογκμπά, θα λάβει αποφάσεις σχετικά με το συμβόλαιο του Γάλλου, εν ισχύ έως το 2026 έναντι 8 εκ. ευρώ ετησίως.

Αυτή τη στιγμή, δεδομένης της αναστολής, ο Πογκμπά λαμβάνει τον κατώτατο μισθό που καθορίστηκε με βάση τη συλλογική σύμβαση (λίγο πάνω από 42 χιλιάδες ευρώ μεικτά).

Σε περίπτωση αποκλεισμού του ποδοσφαιριστή για τέσσερα έτη η Γιουβέντους θα μπορούσε επίσης να αποφασίσει να τερματίσει το συμβόλαιο, λόγω σοβαρής αιτίας.