Skip to main content

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στο «Θεράμικα»

Παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 το «τριφύλλι» αντέδρασε αλλά δεν ήταν αρκετό και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League

Την ήττα από την Βιγιαρεάλ γνώρισε ο Παναθηναϊκός επί ισπανικού εδάφους. Το «κίτρινο υποβρύχιο» νίκησε με 3-2 κι εξασφάλισε την πρόκρισή του στη νοκ-άουτ φάση του Europa League.

Στο πρώτο ημίωρο ο Παναθηναϊκός είχε καλή εικόνα αλλά η Βιγιαρεάλ μέσα σε ένα πεντάλεπτο έβαλε στέρεες βάσεις νίκης, εκμεταλλευόμενη την κακή ανασταλτική λειτουργία της ελληνικής ομάδας.

Στο 29΄ ο Μπαένα μετά από κάθετη πάσα του Άκομακ άνοιξε το σκορ και στο 34΄ ο Κομεσάνα με δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Μπρινιόλι και έγραψε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνέχισε να… αυτοκτονεί ποδοσφαιρικά και έπειτα από λάθος του Αράο έξω από την περιοχή ο Μοράλες έκανε το 3-0.

Aπό εκείνο το σημείο και έπειτα ο Παναθηναϊκός αντέδρασε. Στο 65΄ μείωσε με τον Παλάσιος μετά από το… ριμπάουντ στο χαμένο πέναλτι του Ιωαννίδη και στο 81΄ ο Ιωαννίδης με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-2.

Ο Μπρινιόλι με τέσσερις σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε μέχρι τέλους όρθιο τον Παναθηναϊκό αλλά στο 90΄+4 ο Γκάμπια πρόλαβε πριν ο Ιωαννίδης εκτελέσει για την ισοφάριση!

Κάπως έτσι το «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε τη νίκη και η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League. Η τελευταία αγωνιστική με την Μακάμπι Χάιφα είναι… τελικός για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Conference League.