Skip to main content

«Κόπηκε» ο VAR του αγώνα της Παρί με τη Νιούκαστλ

REUTERS/Stephane Mahe

Ο Κβιατόβσκι είχε οριστεί για το σημερινό παιχνίδι Σοσιεδάδ-Σάλτσμπουργκ αλλά αντικαταστάθηκε από τον Γερμανό Φριτζ

Ο Βοηθός Διαιτητής Βίντεο (VAR) που πρότεινε στον διαιτητή επανεξέταση της φάσης με το χέρι του Τίνο Λιβραμέντο και οδήγησε στο πέναλτι της Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον της Νιούκαστλ, αποσύρθηκε από το σημερινό (29/11) παιχνίδι του στο Champions League.

Ο Τόμας Κβιατόβσκι είχε οριστεί VAR για τον αγώνα της φάσης των ομίλων μεταξύ της Ρεάλ Σοσιεδάδ και της Σάλτσμπουργκ αλλά αντικαταστάθηκε από τον Γερμανό αξιωματούχο Μάρκο Φριτζ, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η UEFA θεωρεί το πέναλτι κατά της αγγλικής ομάδας ως λάθος απόφαση.

Ο Κβιατόβσκι έστειλε τον συμπατριώτη του διαιτητή της αναμέτρησης, Σιμόν Μαρτσίνιακ, στο μόνιτορ του γηπέδου στο 96ο λεπτό στο «Παρκ ντε Πρενς», όταν η σέντρα του Ουσμάν Ντεμπελέ χτύπησε στο στήθος του Λιβραμέντο κι «εξοστρακίστηκε» στο χέρι του.

Μετά την αναθεώρηση ο Μαρτσίνιακ καταλόγισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κιλιάν Μπαπέ για να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1.

Το συμβούλιο ποδοσφαίρου της UEFA συνέστησε τον Απρίλιο του 2023 ότι οι οδηγίες για τη σεζόν 2023-24 θα πρέπει «να διευκρινίσουν ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται παράβαση το χέρι σε έναν παίκτη εάν η μπάλα έχει εκτραπεί προηγουμένως από το σώμα του και, ειδικότερα, όταν η μπάλα δεν πήγαινε προς την εστία».