Skip to main content

Ξεκινά η Εβδομάδα Αθλητικής Ακεραιότητας

Είναι μια πρωτοβουλία κατά της χειραγώγησης αγώνων που συνδιοργανώνουν το Συμβούλιο της Ευρώπης και οι ΔΟΕ, INTERPOL, UEFA, ΕΠΑΘΛΑ, ΕΠΟ και φιλοξενεί η ΕΟΕ

Ξεκινά σήμερα (27/11) στην Αθήνα η Εβδομάδα Αθλητικής Ακεραιότητας για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, την οποία συνδιοργανώνουν το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η INTERPOL, η UEFA, η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ), η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και φιλοξενεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι εργασίες ολοκληρώνονται την Παρασκευή (1/12) με την ετήσια εκδήλωση της ΕΠΑΘΛΑ.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και οι πρόεδροι της ΕΟΕ και της ΕΠΟ, Σπύρος Καπράλος και Παναγιώτης Μπαλτάκος, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των διεθνών κι εθνικών φορέων που θα λάβουν μέρος στις συνεδρίες της Εβδομάδας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΣτΕ, UEFA, INTERPOL, ΔΟΕ, ΕΠΑΘΛΑ, ΕΟΕ, EΠΟ, ΕΛ.ΑΣ.) θα μιλήσουν για το ρόλο τους στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, ενώ, από την πλευρά των αθλητών, τη δική τους οπτική θα καταθέσουν ο Ολυμπιονίκης του στίβου Εμμανουήλ Καραλής, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Κώστας Τσαρτσαρής.

Θα ακολουθήσουν (Τρίτη 28 και Τετάρτη 29/11) «κλειστά» περιφερειακά σεμινάρια από τη ΔΟΕ και την INTERPOL στους εκπροσώπους οκτώ χωρών (Γεωργίας, Κύπρου, Ισραήλ, Μάλτας, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανίας, Τουρκίας και Ελλάδας) και από UEFA, ΕΠΟ στους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αθλητικής Ακεραιότητας (Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30/11) θα πραγματοποιηθεί και η 7η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης. στην οποία προεδρεύει ο γ.γ.Α. και επικεφαλής της ΕΠΑΘΛΑ, Γιώργος Μαυρωτάς.

Η Εβδομάδα Αθλητικής Ακεραιότητας ολοκληρώνεται την Παρασκευή 1/12 (10:00-14:00) με την ετήσια Ημερίδα της ΕΠΑΘΛΑ.