Skip to main content

Ο Άρης τιμώρησε τα λάθη του Παναθηναϊκού και πήρε σπουδαίο «τρίποντο»

Φωτ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου με γκολ των Μορόν και Μενέντες νίκησε το «τριφύλλι» με 2-0 στο μεγάλο ματς της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Άρης ήταν ο νικητής στο μεγάλο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής, καθώς επιβλήθηκε επί του Παναθηναϊκού με 2-0 κι έβαλε «φωτιά» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός βρίσκονται στο -1 και ο ΠΑΟΚ στο -2 από τους πρωτοπόρους «πράσινους». Οι «κίτρινοι» ήταν πιο αποτελεσματικοί, εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πήραν το ματς.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στην αρχή της αναμέτρησης, είχε τον έλεγχο του αγώνα και απείλησε στο 21′ όταν ο Κουέστα νίκησε τον Ιωαννίδη στο τετ-α-τετ από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο Άρης απάντησε με σουτ του Παναγίδη στο 28′ που έβγαλε ο Μπρινιόλι, το «τριφύλλι» είχε δύο καλές στιγμές με Μπερνάρντ και Αράο αλλά την διαφορά την έκανε ο Μορόν στο 43′.

Ο Ισπανός επιθετικός πίεσε τον Μπρινιόλι, ο Ιταλός δεν τον είδε, έχασε την μπάλα και σε κενή εστία ο έμπειρος φορ έκανε το 1-0 για τους «κίτρινους». Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Μπερνάρντ από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα άουτ σε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τους «πράσινους».

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε για να πιέσει αλλά ήταν φλύαρος, δεν είχε λύσεις δημιουργικά και με εξαίρεση κάποιες μικροευκαιρίες και ένα σουτ του Τσέριν στο 61′ δεν είχε μεγάλες φάσεις.

Ο Άρης στο 72′ μετά από λάθος του Τζούρισιτς βγήκε στην κόντρα επίθεση, ο Μπρινιόλι απέκρουσε το σουτ του Μορόν και ο Μενέντεζ που πήρε το… ριμπάουντ έκανε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν εύκολα το προβάδισμα και πανηγύρισαν στο φινάλε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.