Skip to main content

Οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές ζήτησαν αναθεώρηση στο ετήσιο καλαντάρι

Η Ένωσή τους ζητά από τους υπεύθυνους να ξαναδούν το θέμα με προσοχή μετά τους πολλούς τραυματισμούς που ακολούθησαν το Παγκόσμιο Κυπέλλου 2022

Η Ένωση Ποδοσφαιριστών της Γαλλίας (UNFP) ζήτησε γενική αναθεώρηση του ετήσιου ημερολογίου μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς πολλών παικτών.

Ο διεθνής μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης Εντουάρντο Καμαβινγκά τραυματίστηκε στους συνδέσμους στο γόνατο σε προπόνηση με τη Γαλλία, ενώ ο συμπαίκτης του Ορελιέν Τσουαμενί υπέστη κάταγμα στο αριστερό πόδι κατά τη διάρκεια της νίκης των Μαδριλένων επί της Μπαρτσελόνα, τον περασμένο μήνα.

Ο 17χρονος μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς τραυματίστηκε στον αστράγαλο κάνοντας το ντεμπούτο του στους Μπλε.

«Είχαμε δίκιο. Το ξέραμε. Το είπαμε. Επανειλημμένα. Και το είπαμε ξανά», ανέφερε η UNFP σε ανακοίνωσή της. «Αλλά ενώ τα ανώτερα στελέχη είναι υποχρεωμένα να μας ακούσουν, είναι σπάνιο να μας ακούσουν πραγματικά, ειδικά όταν τα διακυβευόμενα συμφέροντα ξεπερνούν τα όρια του γηπέδου».

Η UNFP υπογράμμισε ότι είναι η ώρα να αναληφθεί μια ενδελεχής μεταρρύθμιση στο ετήσιο καλαντάρι, σημειώνοντας πως αν η περίοδος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει δικαιώσει όλους εκείνους που ζητούν αναθεώρηση της λίστας των αγώνων, αυτά είναι μόνο τα πρώτα σημάδια μιας ακόμη βαθύτερης κρίσης που θα καταλήξει επίσης να βλάψει το θέαμα.