Skip to main content

Πογέτ: Ο τελικός είναι με το Καζακστάν

Ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής επισήμανε το αυτονόητο, ότι για να υπάρξει τελικός πρέπει να προηγηθεί νίκη στον ημιτελικό

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας, Γκουστάβο Πογέτ, δεν βιάστηκε να πανηγυρίσει θεωρώντας δεδομένη τη συμμετοχή της Ελλάδας στον τελικό των πλέι οφ του EURO 2024.

Ως πολύπειρος στα γήπεδα, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής, ο Ουρουγουανός επισήμανε το αυτονόητο: για να υπάρξει τελικός θα πρέπει να προηγηθεί νίκη στον ημιτελικό.

Κατά συνέπεια, ο Πογέτ υπογράμμισε ότι προηγείται ο «τελικός» με το Καζακστάν, αντίπαλο που η «γαλανόλευκη» ομάδα πρέπει να ξεπεράσει για να βρεθεί πιο κοντά στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γερμανίας.

«Σήμερα εξαργυρώσαμε την πορεία μας στο Nations League, η οποία μας πρόσφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την επιστροφή της Εθνικής ομάδας σε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση», σχολίασε.

«Ήμασταν από τις πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν μία θέση στα πλέι οφ πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αγώνων μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτή την αγωνιστική επίδοση, καθώς εκπλήρωσε τον πρώτο βασικό στόχο που μου είχε τεθεί από την Ομοσπονδία», συνέχισε ο Πογέτ.

Για να συμπληρώσει λέγοντας: «Ο μεγάλος στόχος, όμως, είναι το EURO 2024, για το οποίο εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να προσφέρουμε την πρόκριση στους Έλληνες».

Αναφορικά με τη σημερινή διαδικασία και τον καθορισμό της έδρας του τελικού των πλέι οφ, ο Ουρουγουανός εκλέκτορας υπογράμμισε: «Αυτό που έχω να σχολιάσω είναι απλό: δεν υπάρχει τελικός, πριν από τον ημιτελικό. Για εμάς, τελικός είναι ο αγώνας με το Καζακστάν. Σε αυτόν εστιάζουμε την προσοχή μας και αυτόν πρέπει να κερδίσουμε για να είμαστε πιο κοντά στο EURO 2024».

Και ο Πογέτ κατέληξε: «Από τη σημερινή κλήρωση για το πιθανό δεύτερο παιχνίδι μας δεν προέκυψε το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά ας μην παραπονιόμαστε και ας συγκεντρωθούμε στον δικό μας τελικό με το Καζακστάν».