Skip to main content

Εκτός έδρας ο τελικός της Εθνικής για πρόκριση στο Euro 2024

Εφόσον νικήσει το Καζακστάν στις Μαρτίου, η Εθνική θα ταξιδέψει σε Γεωργία ή Λουξεμβούργο για να διεκδικήσει μια θέση στα γήπεδα της Γερμανίας

Εκτός έδρας θα πρέπει παίξει στον τελικό των πλέι οφ του Nations League η Εθνική Ελλάδας, εφόσον ξεπεράσει τον ημιτελικό στη League C.

Η κλήρωση της UEFA ανέδειξε γηπεδούχο την ομάδα που θα προκριθεί από το ζεύγος Γεωργία-Λουξεμβούργο. Έτσι, αν η Ελλάδα αποκλείσει το Καζακστάν στην OPAP Arena θα ταξιδέψει σε Τιφλίδα ή Λουξεμβούργο για τον τελικό της 26ης Μαρτίου 2024 για το εισιτήριο στα τελικά του EURO 2024.

Η Φινλανδία, αν και συμμετείχε στη League B του Nations League, εντάχθηκε ενταχθεί στο «μονοπάτι Α» και θα παίξει εκτός έδρας με την Ουαλία στον ημιτελικό. Ο νικητής του αγώνα θα υποδεχθεί το νικητή της αναμέτρησης Πολωνία-Εσθονία, για μία θέση στα τελικά.

Στο «μονοπάτι Β» παρέμειναν Ισλανδία και Ουκρανία, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας το Ισραήλ και τη Βοσνία αντίστοιχα, με τους νικητές να αναμετρώνται στον τελικό, είτε στο Σαράγεβο είτε στην έδρα που θα επιλέξουν οι Ουκρανοί.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 21 Μαρτίου.