Skip to main content

Ο Σίλχαβι παραιτήθηκε από την Εθνική Τσεχίας

REUTERS/Kacper Pempel

Ο (πρώην) ομοσπονδιακός τεχνικός οδήγησε πρώτα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γερμανίας.

Ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι παραιτήθηκε από την Εθνική ομάδα της Τσεχίας αμέσως μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης για το Euro 2024.

Ο Τσέχος τεχνικός βρισκόταν στο τιμόνι από τον Σεπτέμβριο του 2018 και οδήγησε τη χώρα στην προημιτελική φάση του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με μια αξέχαστη νίκη στη φάση των «16» επί της Ολλανδίας.

Η Τσεχία έχασε την πρόκριση στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Euro 2024 χάρη στην εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της Μολδαβίας το βράδυ της Δευτέρας.

«Παρά το γεγονός ότι είμαστε χαρούμενοι, αποφασίσαμε πριν τον αγώνα ότι δεν θα συνεχίσουμε με την Εθνική ομάδα και ενημερώσαμε την Ομοσπονδία γι΄ αυτή την απόφαση. Η πίεση ήταν τεράστια και μερικές φορές δεν το καταλαβαίνω, αλλά αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφασή μας», δήλωσε ο Σίλχαβι.

«Δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά ολόκληρη την (προπονητική) ομάδα που είναι πίσω μου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά και θα φύγουμε με καλά αποτελέσματα», εξήγησε για το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποίησε.

Η Τσεχία προκρίθηκε στο Euro 2024 χάρη στη δεύτερη θέση της, πίσω από την νικήτρια-έκπληξη του ομίλου Αλβανία και μπροστά από την Πολωνία, η οποία μπαίνει στα πλέι οφ.